'Huawei komt met 8,5 inch smartphone'

Een plaatje op internet laat een Huawei-apparaat zien, dat op het eerste gezicht een tablet lijkt, maar volgens de bron een smartphone moet voorstellen. Het toestel heeft een schermdiameter van 8,5 inch.

'Huawei komt met 8,5 inch smartphone' huawei 85 inch smartphone

De smartphone is gelekt via Twitter. De in de techwereld bekende Russische blogger Eldar Murtazin heeft hem online gezet. Het apparaat zou al snel worden gepresenteerd door de Chinese fabrikant. Vermoed wordt dat de CES-beurs in januari wordt aangegrepen voor een officiële presentatie.

Als het verhaal waar is dat dit een smartphone moet voorstellen, is het direct de grootste die er bestaat. Met 8,5 inch is het toestel dan bijvoorbeeld een stuk groter dan de Google Nexus 7-tablet. Het formaat komt ongeveer overeen met de Motorola Xoom 2 WiFi Media Edition, die ook rond de acht inch meet. Waarmee de vraag zich opdringt of je hier eigenlijk wel behoorlijk mee kunt bellen, wat voor een smartphone niet onbelangrijk is.

De vraag of het grote formaat nog wel handig is voor mensen die ermee moeten bellen, werd al gesteld bij de presentatie van de Samsung Galaxy Note, die met een schermformaat van 5,3 inch de grootste smartphone van afgelopen jaar was, totdat de opvolger Galaxy Note II werd gepresenteerd die met 5,5 inch nog een stukje groter is. Die toestellen zijn goed verkocht en sindsdien lijkt er bij andere fabrikanten geen houden meer aan; 5-inch is in 2013 wel zo’n beetje met minimumformaat voor een topmodel. Waarbij de mammoettankers zoals de Note II daar qua formaat nog overheen gaan.

In de strijd tegen Apple en Samsung, die met z’n tweeën bijna de hele smartphonemarkt verdelen, is het de kunst om met een toestel te komen dat in positieve zin afwijkt van de rest om in de gunst van consumenten te komen. Huawei lijkt hier met deze ‘smartphone’ alvast in geslaagd te zijn alleen al door hem zo te betitelen; mocht het toch een gewone tablet zijn met belcapaciteitein, dan is het al een stuk minder spectaculair.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Gwystyl -

  5+ inch is al discutabel (hey, 2 jaar geleden vonden we 4" al heel groot), maar dit moet je meer zien als een tablet waar je toevallig mee kan bellen (met een headset !) dan een telefoon. Zo'n ding ga je echt niet lekker aan je oor houden tijdens een kwartiertje bellen, laat staan als je moeder belt 😉
  Wat maakt het trouwens spectaculairder als het een hele grote smartphone is dan wanneer het een tablet is waar je mee kan bellen?

  1. bartvuijk -

   Hier zijn my 2 cents. Ik vind het óf een belachelijk ding, óf een slimme marketingtruc. Belachelijk ding als het daadwerkelijk als smartphone wordt verkocht, slimme truc als het gewoon een van de dertien-in-een-dozijntablets is die het opvallende stickertje 'phablet' opgeplakt krijgt. Hoe dan ook, ik hoef 'm niet. Heb de Galaxy Note en die vind ik al groot zat. Nog groter gaat ten koste van het gebruiksgemak bij bellen. :s

   1. Timboektoe -

    De Note 2 is minder wijd dan de Note. Dit komt door de 1280*800 res ipv 1280*720. 6 inch lijkt mij het max om naast je oor te houden anders is een oplossing om de s pen een mic en speaker te geven. Lijkt mij een ideale mix

   2. bartvuijk -

    Dat is de oplossing die we in de PadFone van Asus tegenkomen. Zit de smartphone in de tablet, dan kun je de pen gebruiken om een telefoontje op te nemen 😉 Zal wel via bluetooth werken, dus je moet dan wel in de buurt van het apparaat zijn.

    Bij de weg, die Note II is net zo wijd als de Note I. Het scherm mag smaller zijn, maar het toestel is dat niet echt.

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters