'Huawei komt met 8,5 inch smartphone'

Een plaatje op internet laat een Huawei-apparaat zien, dat op het eerste gezicht een tablet lijkt, maar volgens de bron een smartphone moet voorstellen. Het toestel heeft een schermdiameter van 8,5 inch.

'Huawei komt met 8,5 inch smartphone' huawei 85 inch smartphone

De smartphone is gelekt via Twitter. De in de techwereld bekende Russische blogger Eldar Murtazin heeft hem online gezet. Het apparaat zou al snel worden gepresenteerd door de Chinese fabrikant. Vermoed wordt dat de CES-beurs in januari wordt aangegrepen voor een officiële presentatie.

Als het verhaal waar is dat dit een smartphone moet voorstellen, is het direct de grootste die er bestaat. Met 8,5 inch is het toestel dan bijvoorbeeld een stuk groter dan de Google Nexus 7-tablet. Het formaat komt ongeveer overeen met de Motorola Xoom 2 WiFi Media Edition, die ook rond de acht inch meet. Waarmee de vraag zich opdringt of je hier eigenlijk wel behoorlijk mee kunt bellen, wat voor een smartphone niet onbelangrijk is.

De vraag of het grote formaat nog wel handig is voor mensen die ermee moeten bellen, werd al gesteld bij de presentatie van de Samsung Galaxy Note, die met een schermformaat van 5,3 inch de grootste smartphone van afgelopen jaar was, totdat de opvolger Galaxy Note II werd gepresenteerd die met 5,5 inch nog een stukje groter is. Die toestellen zijn goed verkocht en sindsdien lijkt er bij andere fabrikanten geen houden meer aan; 5-inch is in 2013 wel zo’n beetje met minimumformaat voor een topmodel. Waarbij de mammoettankers zoals de Note II daar qua formaat nog overheen gaan.

In de strijd tegen Apple en Samsung, die met z’n tweeën bijna de hele smartphonemarkt verdelen, is het de kunst om met een toestel te komen dat in positieve zin afwijkt van de rest om in de gunst van consumenten te komen. Huawei lijkt hier met deze ‘smartphone’ alvast in geslaagd te zijn alleen al door hem zo te betitelen; mocht het toch een gewone tablet zijn met belcapaciteitein, dan is het al een stuk minder spectaculair.

Bron: Android Authority

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters