Huawei komt met volledige serie Android-tablets in 2014

Het Chinese Huawei komt volgend jaar met een volledige serie aan Android-tablets. Deze uitspraak deed Robbert de Graaf, Director Consumer Business Group binnen Huawei Technologies Benelux, in een interview met het vaktijdschrift Telecom Business Magazine. Ook liet de directeur weten dat ze volgend jaar in Nederland de zakelijke markt gaan betreden met hun prijsbewuste mobiele producten.

Het Aziatische bedrijf heeft een aantal serieuze doelen gesteld in 2012. Men wil namelijk in drie jaar tijd de nummer drie in smartphones zijn, zowel wereldwijd als in de Benelux. In 2017 wil men het de twee grote marktleiders echt lastig gaan maken. Met zes procent marktaandeel in alleen Nederland is men in ieder geval op de juiste weg.

De lancering van een volledig nieuwe serie aan scherp geprijsde tablets is voor Huawei erg belangrijk. De tablets krijgen schermafmetingen tussen de 7,0 en de 10,1 inch, en worden uitgerust met ondersteuning voor 4G, 3G en Wifi. Wifi-only modellen komen er ook aan! “Tablets is een nieuwe productgroep voor ons. We zetten nadrukkelijk in op Android-tablets en kiezen ervoor om de phablet – de mix tussen smartphone en tablet – te continueren,” zegt de Graaf in het interview met TBM. “Onze smartphone line-up met Windows Phone en Android-toestellen breiden we verder uit, waarbij we nog beter rekening houden met groeiende vraag naar 4G-producten en voortborduren op het design van de Ascend P6.”

Huawei Ascend P6 hands-on 

Naast de consumentenmarkt gaat Huawei zich ook richten op de zakelijke markt. “De zakelijke markt is voor ons van essentieel belang,” zegt de Graaf. “Onze huidige propositie is uitermate geschikt voor de Nederlandse B2B markt. Vanaf het tweede kwartaal starten we onze initiatieven in de zakelijk markt. We kiezen voor dezelfde value for money propositie als in de consumentenmarkt. Het geeft ons de kans om onze naam nog breder weg te zetten en onze doelen sneller te realiseren.”

Het betreden van de zakelijke markt moet zorgen voor een solide basis en het bereiken van het gestelde doel van tien procent marktaandeel in 2014. Het mogen duidelijk zijn dat de Chinezen zijn gearriveerd en dat ze de gevestigde orde het vuur na aan de schenen leggen.

Bron: Telecom Business Magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters