‘Huawei komt met opvolger Nexus 6P: de Huawei 7P’

Een geregistreerd handelsmerk wijst er op dat Huawei van plan is een opvolger van de Nexus 6P uit te brengen, de Huawei 7P.

'Nexus 6P nauwelijks verkrijgbaar door enorme vraag'
De Nexus 6P

Nexus 6P

Huawei bracht eind vorig jaar in samenwerking met Google de Nexus 6P uit, de opvolger van de Nexus 6, die ontwikkeld werd door Motorola. Elk jaar ontwikkelt Google in samenwerking met een smartphone fabrikant een of meerdere Nexus smartphones, aantrekkelijk geprijsde toestellen met altijd de nieuwste en kale versie van Android. Dus geen bloatware, vertraagde updates of een speciale schil. Google laat met de Nexus lijn zien wat zijn visie voor Android is.

De Nexus 6P van Huawei wordt nog steeds gezien als een van de beste smartphones van dit moment, ook in vergelijking met de nieuwe toestellen van onder andere Samsung en HTC. Huawei maakte het afgelopen jaar een gigantische groei door, en het bedrijf heeft dan ook ambitieuze plannen voor de toekomst. Begin deze maand kondigde het Taiwanese bedrijf al de Huawei p9 uit, een indrukwekkend toestel met door het Duitse Leica ontwikkelde camera’s aan de achterkant.

Huawei handelsmerk
Het geregistreerde handelsmerk

Huawei 6P

Helaas zal Huawei waarschijnlijk niet de volgende Nexus uitbrengen, want die eer is volgens anonieme bronnen aan HTC. Toch weerhoudt dat Huawei er niet van om een spirituele opvolger voor de Nexus 6P uit te brengen, de Huawei 7P. Het bedrijf heeft namelijk vandaag het handelsmerk “Huawei 7P” geregistreerd. Gezien het grote succes van de 6P lijkt het ook een slimme zet te zijn om een opvolger aan te kondigen, maar houd voorlopig nog een slag om de arm. Het gebeurt wel vaker dat bedrijven patenten en handelsmerken aanvragen, om er vervolgens toch niks mee te doen.

Kleinere telefoon

Fans smeken op verschillende fora al langer om een kleinere variant van de Nexus 6P, die met zijn 5.7-inch door velen als te groot wordt ervaren. Voor hen brachten Google en LG vorig jaar de Nexus 5X uit, een kleinere smartphone met redelijk goede specificaties. Het is frustrerend dat een kleiner toestel in de wereld van smartphones vaak gelijk staat aan mindere specificaties, maar de kans is klein dat Huawei daar binnenkort verandering in zal brengen. Als het bedrijf doorzet met haar opvolger van de krachtige 6P, dan is de kans groot dat de Huawei 7P de nieuwste Snapdragon chipset zal combineren met 4GB aan werkgeheugen. We zullen het hopelijk ergens dit jaar nog ontdekken.

Bron: 9to5Google

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters