Huawei G9 wordt op 4 mei aangekondigd

Huawei heeft vandaag aangekondigd dat het op 4 mei een nieuwe smartphone aan gaat kondigen, de Huawei G9.

Huawei

G9 Teaser
De teaser van Huawei

Huawei kondigde begin april de Huawei P9 en de P9 Plus aan, twee high-end vlaggenschepen met een strak ontwerp. Daar blijft het echter niet bij, want naast een virtual reality headset en een goedkopere versie van de P9 komt Huawei nu ook met een nieuw vlaggenschip: de Huawei G9. Daarmee lijkt Huawei Samsung achterna te gaan met het uitbrengen van een groot aantal verschillende toestellen, om zo een zo groot mogelijk publiek aan te spreken. Het Chinese bedrijf liet vandaag weten dat het toestel op 4 mei onthuld zal worden.

G9

Volgens verschillende geruchten zal de G9 grotendeels overeenkomen met de eerder aangekondigde Huawei P9, maar de verkoopprijs ligt een stuk lager. De smartphone dook vandaag op in een certificatie van TENAA, een Chinese instantie die smartphones certificeert. Die certificering vindt vaak geruime tijd voor de lancering van een smartphone plaats en de resultaten worden online geplaatst, met als resultaat dat veel smartphones geruime tijd voor de aankondiging in vol ornaat te bewonderen zijn.

Huawei G9

Specificaties

De Huawei G9 heeft een 5.2-inch scherm met een resolutie van 1080p. Qua chipset vinden we dezelfde Kirin 650 octa-core chipset terug die we ook van de Huawei P9 Lite kennen, en de Honor 5C. Daarnaast heeft de onaangekondigde smartphone 3GB aan werkgeheugen en een 2900mAh batterij. Aan de achterkant zit een 13MP camera en aan de voorkant van het toestel vinden we een 8MP camera terug. De gelekte afbeeldingen van TENAA tonen een behuizing van polycarbonaat en een vingerprintscanner aan de achterkant.

De Huawei G9 lijkt een aantrekkelijk alternatief voor de P9 te worden, al helemaal als je een iets kleiner budget hebt. Helaas is de precieze prijs van het nieuwe toestel nog niet bekend, maar daarover zullen we op 4 mei ongetwijfeld meer horen.

Bron: Mobi Picker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters