Huawei laadt batterij snel op zonder te beschadigen

Telefoonfabrikant Huawei heeft een nieuwe oplaadtechniek bedacht. Hiermee laadt een batterij met een inhoud van 3000 mAh in vijf minuten tijd voor ongeveer de helft op. Voorlopig komt de techniek echter nog niet op de markt.

Huawei Mate S design

Als je de afgelopen tijd een telefoon hebt gekocht met ‘fast charging’, dan is de kans groot dat de accu verloop van tijd minder inhoud heeft. Huawei heeft een nieuw soort batterij ontworpen die geen last heeft van volumeverlies. Dit gebeurt bij batterijen van concurrenten wél.

Huawei heeft de anoden in de lithium-ion batterij veranderd. Deze zijn bedekt met grafiet. De anoden zorgen voor de doorstroom van de elektriciteit in de accu. Dankzij deze grafiet-bedekking kan de telefoon snel opgeladen worden, maar slijt de batterij niet.

Het bedrijf heeft tot nu toe alleen prototypes gemaakt. Toch ziet het er veelbelovend uit. Een batterij van 3000 mAh wordt in vijf minuten opgeladen tot 48 procent. Een ander model met 600 mAh wordt in twee minuten opgeladen tot 68 procent.

Voorlopig komt de nieuwe batterij nog niet op de markt. Huawei kan de batterij nu alleen opladen met een speciale lader. Hiervoor moet de batterij eerst uit het toestel gehaald worden. Huawei zal moeten uitvinden hoe ze de technologie in een smartphone kunnen stoppen voordat het bij de consument komt.

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van snelladen en betere batterijen. De batterij is nu meestal de achilleshiel van smartphones, aangezien ze vaak na een dag weer aan de lader moeten. Eerder dit jaar onthulde Samsung in samenwerking met Stanford een aluminiumbatterij die in een minuut opgeladen zou worden. Ook hiervan is het nog onbekend wanneer deze technologie in massaproductie gaat. Het is ook vaak de vraag óf het mogelijk is dat zo’n nieuwe techniek op grote schaal geproduceerd kan worden.

Bron: V+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters