Huawei laadt batterij snel op zonder te beschadigen

Telefoonfabrikant Huawei heeft een nieuwe oplaadtechniek bedacht. Hiermee laadt een batterij met een inhoud van 3000 mAh in vijf minuten tijd voor ongeveer de helft op. Voorlopig komt de techniek echter nog niet op de markt.

Huawei Mate S design

Als je de afgelopen tijd een telefoon hebt gekocht met ‘fast charging’, dan is de kans groot dat de accu verloop van tijd minder inhoud heeft. Huawei heeft een nieuw soort batterij ontworpen die geen last heeft van volumeverlies. Dit gebeurt bij batterijen van concurrenten wél.

Huawei heeft de anoden in de lithium-ion batterij veranderd. Deze zijn bedekt met grafiet. De anoden zorgen voor de doorstroom van de elektriciteit in de accu. Dankzij deze grafiet-bedekking kan de telefoon snel opgeladen worden, maar slijt de batterij niet.

Het bedrijf heeft tot nu toe alleen prototypes gemaakt. Toch ziet het er veelbelovend uit. Een batterij van 3000 mAh wordt in vijf minuten opgeladen tot 48 procent. Een ander model met 600 mAh wordt in twee minuten opgeladen tot 68 procent.

Voorlopig komt de nieuwe batterij nog niet op de markt. Huawei kan de batterij nu alleen opladen met een speciale lader. Hiervoor moet de batterij eerst uit het toestel gehaald worden. Huawei zal moeten uitvinden hoe ze de technologie in een smartphone kunnen stoppen voordat het bij de consument komt.

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van snelladen en betere batterijen. De batterij is nu meestal de achilleshiel van smartphones, aangezien ze vaak na een dag weer aan de lader moeten. Eerder dit jaar onthulde Samsung in samenwerking met Stanford een aluminiumbatterij die in een minuut opgeladen zou worden. Ook hiervan is het nog onbekend wanneer deze technologie in massaproductie gaat. Het is ook vaak de vraag óf het mogelijk is dat zo’n nieuwe techniek op grote schaal geproduceerd kan worden.

Bron: V+

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters