Huawei laadt batterij snel op zonder te beschadigen

Telefoonfabrikant Huawei heeft een nieuwe oplaadtechniek bedacht. Hiermee laadt een batterij met een inhoud van 3000 mAh in vijf minuten tijd voor ongeveer de helft op. Voorlopig komt de techniek echter nog niet op de markt.

Huawei Mate S design

Als je de afgelopen tijd een telefoon hebt gekocht met ‘fast charging’, dan is de kans groot dat de accu verloop van tijd minder inhoud heeft. Huawei heeft een nieuw soort batterij ontworpen die geen last heeft van volumeverlies. Dit gebeurt bij batterijen van concurrenten wél.

Huawei heeft de anoden in de lithium-ion batterij veranderd. Deze zijn bedekt met grafiet. De anoden zorgen voor de doorstroom van de elektriciteit in de accu. Dankzij deze grafiet-bedekking kan de telefoon snel opgeladen worden, maar slijt de batterij niet.

Het bedrijf heeft tot nu toe alleen prototypes gemaakt. Toch ziet het er veelbelovend uit. Een batterij van 3000 mAh wordt in vijf minuten opgeladen tot 48 procent. Een ander model met 600 mAh wordt in twee minuten opgeladen tot 68 procent.

Voorlopig komt de nieuwe batterij nog niet op de markt. Huawei kan de batterij nu alleen opladen met een speciale lader. Hiervoor moet de batterij eerst uit het toestel gehaald worden. Huawei zal moeten uitvinden hoe ze de technologie in een smartphone kunnen stoppen voordat het bij de consument komt.

Er zijn veel ontwikkelingen gaande op het gebied van snelladen en betere batterijen. De batterij is nu meestal de achilleshiel van smartphones, aangezien ze vaak na een dag weer aan de lader moeten. Eerder dit jaar onthulde Samsung in samenwerking met Stanford een aluminiumbatterij die in een minuut opgeladen zou worden. Ook hiervan is het nog onbekend wanneer deze technologie in massaproductie gaat. Het is ook vaak de vraag óf het mogelijk is dat zo’n nieuwe techniek op grote schaal geproduceerd kan worden.

Bron: V+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters