Huawei laat de Ascend Mate en de D2 zien

Huawei heeft tijdens een persconferentie op de CES vanavond in Las Vegas de phablet Ascend Mate laten zien. Het toestel is al eerder uitgelekt en het heeft een bijzonder groot 6.1-inch scherm.

“Beide toestellen zullen wereldwijd worden verkocht”

Huawei laat de Ascend Mate zien huawei ascend mate
Huawei Ascend Mate

Gelijktijdig werd de iets kleinere D2 gepresenteerd. Die is bedoeld als opvolger van de Ascend D Quad. Beide toestellen zijn zowel in zwart als wit verkrijgbaar. Beide toestellen zullen wereldwijd worden verkocht.

Volgens manager Yu van Huawei bieden de toestellen een alles in een-oplossing: ze hebben een groot scherm, een langdurig werkende batterij, ze zijn makkelijk mee te nemen en bezitten een superieure camera.

Yu prijst de Ascend Mate aan als de smartphone met het grootste scherm ter wereld, en de Ascend D2 is volgens hem de krachtigste smartphone die er momenteel is te krijgen. Volgens Yu liggen de toestellen ondanks hun grote formaat goed in de hand. Yu demonstreert het ‘handzame formaat’ door de Ascend D2 in de binnenzak van zijn colbert te laten glijden.

Ascend D2

“De Ascend D2 heeft een metalen frame en is beter dan de iPhone”

De Ascend D2 heeft volgens Yu een metalen frame. Wat de productie behoorlijk lastig heeft gemaakt. Yu prijst het toestel aan als ‘beter dan de iPhone’. Ook de D2 laat zowel de iPhone als de Samsung Galaxy S III in de schaduw staan met zijn schermresolutie. De D2 heeft een ppi van 443 (1080×1920). De Galasy S III heeft 306 ppi, de iPhone 5 komt tot 326ppi.

De camera van de D2 is een 13-megapixelexemplaar. Een 3000 mAh batterij moet het toestel 48 uur standbytijd geven. Die batterij is voorzien van speciale door Huawei gepatenteerde technologie die de accu nog langer doet meegaan.

De D2 is bestand tegen stof en water, en dat laatste is door Yu gepresenteerd door wat water over het toestel heen te spetteren op het podium. Vervolgens liet hij het toestel met opzet op het podium vallen. Geen krasje te zien.

Huawei laat de Ascend Mate en de D2 zien ascend mate 3 
Ascend Mate
Huawei laat de Ascend Mate en de D2 zien d2 waterproof 
D2 waterproof

““Er zijn meer dan tweehonderd wijzigingen aan Jelly Bean 4.1 aangebracht””

Ascend Mate

De Ascend Mate is volgens Yu zo ontworpen dat het ondanks zijn gigantische scherm toch een compact formaat lijkt te hebben. De accu die erin zit, is qua omvang zeker de grootste ter wereld in een smartphone, maar niet degene die de meeste power levert, zo merkt de commentator van CNET op. De accu heeft een kwart minder tijd nodig om op te laden dan die van de Samsung Galaxy SIII en gaat dertig procent langer mee.

Het toestel is door Huawei voorzien van interessante software, zoals de mogelijkheid om ‘floating windows’ op het scherm te gebruiken. Dus echt verplaatsbare windows, net als in het gelijknamige desktopbesturingssysteem. Een mogelijkheid die we overigens al kennen van de Note-serie van Samsung.

Een van de andere tweehonderd wijzigingen aan Android Jelly Bean 4.1 is de mogelijkheid om in een tekst een woord te selecteren en dat direct in een andere taal te laten vertalen. En het toestel is met handschoenen aan te bedienen. Om het toestel ondanks zijn formaat toch met een hand te kunnen bedienen, is de software aangepast. Zo is het toetsenbord bijvoorbeeld niet toestelomspannend, maar zit het in een hoekje zodat het met een hand bediend kan worden.

De twee toestellen markeren volgens Huawei de overgang van het bedrijf van de productie van featurephones naar smartphones. En van een fabrikant die telefoons maakt voor andere merken, naar een fabrikant die onder het eigen merk toestellen op de markt brengt. Huawei-manager Yu meldt dat de Chinese fabrikant vorig jaar goed heeft geboerd.

Ascend Mate (bron: Engadget) 
Huawei D2 
Huawei D2

De D2 heeft wat betere specificaties dan de grotere Ascend Mate. De D2 heeft een 5-inch scherm, een 13-megapixelcamera en een 3000 mAh batterij, is waterafstotend en heeft een metalen frame. Daarmee is het de krachtigste van de twee. De Ascend Mate heeft een 8-megapixelcamera. En een 4050 mAh batterij om het gigantische 6.1-inch scherm van stroom te voorzien.

Huawei laat de Ascend Mate en de D2 zien yu ascend mate 

Bron: CNET

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters