Huawei maakt MateBook bekend op het Mobile World Congress

Op het Mobile World Congress lanceert Huawei de MateBook. Een nieuwe 2-in-1 laptop, bedoeld voor de zakelijke gebruiker.

Productiviteitstool

Huawei mate book

Het uitgangspunt van Huawei voor de MateBook is om een echte productiviteitstool te ontwerpen. Het apparaat moet entertainment en werk naadloos combineren met hoge efficiëntie. Daarmee brengt Huawei naar eigen zeggen een “nieuw tijdperk voor zakendoen en productiviteit”. De Huawei MateBook brengt de perfecte balans tussen productiviteit, design en mobiliteit volgens de fabrikant.

Het apparaat wordt aangedreven door een zesde generatie Intel Core M processor en is verkrijgbaar met zowel de m3-, m5- en m7-chip. Hij draait op Windows 10, heeft de nieuwe Microsoft Edge-browser en de digitale persoonlijke assistant Cortana. De batterij van de MateBook is gemaakt van ‘high density lithium’, wat volgens Huawei moet verzekeren dat de batterij de hele dag meegaat. Het bedrijf claimt een gebruiksduur van 10 uur. Bovendien is de accu in tweeëneenhalf uur volledig op te laden. De toetsenbordhoes van de MateBook is gemaakt van zacht leer en omsluit het hele apparaat, zodat het toetsenbord eveneens dienst doet als een bescherming voor de tablet.

Huawei MateBook ontwerp

De Huawei MateBook heeft een metalen unibody met een dikte van slechts 6,9 millimeter. Daardoor moet het apparaat volgens Huawei ook als standalone tablet erg gebruiksvriendelijk zijn. Het toestel is verkrijgbaar in twee kleuren: champange gold en space silver. Huawei heeft het voor elkaar gekregen om het apparaat passief te koelen, zodat er geen ventilatorruis meer te horen is. De ingebouwde vingerafdrukscanner zorgt ervoor dat de MateBook eenvoudig te beveiligen is.

Het display van de MateBook is 12 inch groot, maar Huawei belooft dat de kleine bezels ervoor zorgen dat het apparaat meer voelt als een 10-inch computer. Het scherm zelf heeft een groot kleurbereik en Huawei belooft dat het beter presteert dan het display van de iPad Air. De schermresolutie bedraagt 2560×1600 pixels.

MatePen

Huawei levert de MateBook met een geavanceerde stylus: de MatePen. Een stylus met 2048 drukniveau’s. Die kan gebruikt worden om aantekeningen te maken en bijvoorbeeld documenten te ondertekenen. Bovendien kan de MatePen gebruikt worden als laseraanwijzer bij presentaties. Via twee knopjes op de MatePen kun je hem tot slot gebruiken om door presentaties heen te scrollen.

Prijs

Van zowel de accessoires als van de MateBook is momenteel de prijs al bekend. De MatePen zal €69 kosten, voor €99 krijg je de Mate Dock en het bijbehorende toetsenbord gaat voor €149 over de toonbank. Prijzen van de MateBook zelf kunnen variëren tussen de €799 en €1799 afhankelijk van verschillende configuraties.

Huawei Mate book prijzen
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters