Huawei brengt Google Daydream smartphone uit, wil Apple en Samsung inhalen

Huawei CEO Richard Yu heeft bekend gemaakt dat het bedrijf deze herfst nog een Google Daydream smartphone uit gaat brengen. Daarnaast onthulde hij interessante details betreffende de toekomst van Huawei.

Google Daydream

Met Google’s aankondiging van Google Daydream tijdens zijn I/O conferentie was het duidelijk: virtual reality gaat een grote rol spelen in de smartphonemarkt. Google kondigde twee jaar geleden Google Cardboard aan, een kartonnen virtual reality brilletje met lenzen erin. Je hoefde enkel je smartphone erin te schuiven en een aantal virtual reality apps te downloaden om digitale werelden binnen te stappen. Natuurlijk werkt het niet zo goed als dedicated virtual reality brillen met ingebouwde hardware zoals de HTC Vive en de Oculus Rift, maar voor slechts een paar euro is het een indrukwekkende ervaring. Vanaf maandag zijn ze zelfs bij Albert Heijn te koop als onderdeel van een nieuwe reclamecampagne.

Tijdens zijn afgelopen Google I/O conferentie kondigde Google echter aan een stapje verder te gaan. Het bedrijf onthulde een virtual reality interface, platform en standaarden voor smartphones genaamd Google Daydream. Het zijn standaard eisen waaraan een smartphone moet voldoen om een goede virtual reality ervaring te bieden, je kunt het zien als een keurmerk. Daarnaast presenteerde Google dus ook standaarden voor een Google Daydream bril en een controller die andere bedrijven kunnen gaan ontwikkelen.

Huawei

Richard Yu
Richard Yu

De eisen die Google aan smartphones stelt voor Google Daydream zijn nog maar kort bekend, waardoor op dit moment enkel de Nexus 6P een echte Google Daydream smartphone genoemd kan worden. Daar gaat de aankomende herfst echter verandering in komen, want Huawei is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe virtual reality smartphone. Dat onthulde Huawei CEO Richard Yu in een interview met WSJ. Afgelopen april kondigde het Chinese bedrijf al een virtual reality headset aan.

Leica

Daarnaast wist meneer Yu te melden dat het bedrijf met het Duitse Leica zal blijven samenwerken voor nog minstens vijf jaar. De twee bedrijven werkten samen aan de gehypede dubbele camera van de Huawei P9, die uiteindelijk relatief bleek tegen te vallen. Sterker nog: Leica verleende enkel zijn naam, Huawei heeft de camera’s helemaal zelf ontwikkeld. Ook deelde de CEO van Huawei de ambitie om de grootste smartphone fabrikant ter wereld te worden. Begin dit jaar verkocht het bedrijf 59% meer smartphones dan in dezelfde periode van een jaar geleden, terwijl bijvoorbeeld Apple en Lenovo ontzettend moeilijk hadden. Volgens Richard Yu zal het nog even duren voordat Huawei hen in gaat halen, maar het bedrijf heeft het geduld.

Bron: WSJ

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters