Huawei maakt dit jaar een Google-tablet

Volgen Evan Blass zal Google dit jaar nog met een nieuwe tablet komen die gemaakt wordt door Huawei.

7 inch

Nieuwe Nexus 7 (2013) vanaf morgen in Nederland verkrijgbaarIn de tweet wist Blass eveneens te vermelden dat de nieuwe Google-tablet die gemaakt wordt door Huawei voorzien zal zijn van een 7-inch scherm. Dit maakt dat de nieuwe tablet de opvolger zal worden van de populaire Nexus 7-tablet.

Eerdere geruchten

Eerder schreven we bij All About Phones al dat Google tegen november met een nieuwe 7-inch tablet zou komen die gemaakt is door Huawei. Wat vandaag aan het licht is gekomen is dus in lijn met dit eerdere gerucht.

Specificaties

Huawei MediaPad M3Ook weten we nu dat de 7-inch grote tablet van Google en Huawei voorzien zal zijn van 4GB werkgeheugen. Over de processor is nog niets bekend, al is er een redelijk grote kans dat de tablet voorzien zal worden van de krachtige Snapdragon 820-processor.

Ontwerp

Waar we voorlopig nog niets over weten is over hoe de nieuwe tablet van Huawei en Google ontworpen zal zijn. Maar als we zelf even nadenken lijkt het ons bij All About Phones logisch dat Huawei het ontwerp van zijn recente MediaPad M3 zal gebruiken voor de nieuwe tablet van Google. Al is het natuurlijk ook mogelijk dat Huawei met een geheel nieuw ontwerp op de proppen komt.

On track

In de tweet krijgen we eveneens te lezen dat de tablet ‘on track’ is voor een release voor het eind van dit jaar. Hoewel dit niet bijzonder veel zegt, kunnen we er hierdoor wel zo goed als zeker van zijn dat we de tablet dit jaar nog te zien krijgen.

Google-tablet

Hoe de nieuwe tablet zal heten is op het moment van schrijven ook niet helemaal duidelijk. Volgens meerdere bronnen zal Google de Nexus-naamgeving laten vallen bij zijn nieuwe smartphones. Een logisch gevolg zou zijn dat ze hetzelfde doen bij hun nieuwe tablet. Al kan het goed zijn dat Google de Nexus-naamgeving bij zijn tablet wel zal behouden.

Bron: AndroidWorld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters