Huawei maakt P8lite officieel

Huawei heeft de P8lite officieel gemaakt. Het kleinere broertje van Huawei’s nieuwe vlaggenschip staat inmiddels op de website van de Chinese fabrikant.

Huawei P8lite

Wanneer en voor hoeveel de smartphone naar Nederland komt, weet de woordvoerder van Huawei nog niet te melden. Al acht hij de kans reëel dat de P8lite binnenkort in Nederland verkrijgbaar is.

De P8Lite werd niet door Huawei tijdens de presentatie van de P8 bekend gemaakt. De smartphone dook tijdens de presentatie wel op de Duitse site van Huawei, zo ontdekte All About Phones toen. Niet veel later haalde Huawei de site weer offline en werd de P8Lite weer een mysterie. Inmiddels is hij opnieuw op de Duitse en internationale site opgedoken, zo ontdekte All About Phones.

De Huawei P8lite is het kleinere broertje van de P8. Deze budgetsmartphone heeft een scherm met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280×720 pixels. In de smartphone zit Huawei’s eigen Kirin 620-processor. Dit is een achtkernige chipset die geklokt is op 1,2GHz.

De Huawei P8lite beschikt over 2GB werkgeheugen en de opslagcapaciteit van 16GB is uitbreidbaar. Op de P8lite draait Android 5.0 Lollipop en de batterij heeft een inhoud van 2200 mAh. Je kunt de smartphone krijgen in het zwart en wit. Inmiddels is hij via verschillende webshops te reserveren, zoals Belsimpel.

Het wordt interessant om te zien hoe de P8lite het gaat doen. Met deze smartphone lijkt Huawei, naast een premium design, ook qua specificaties een redelijk snelle smartphone te leveren. Interessant, gezien het feit dat Huawei’s dochtermerk Honor in hetzelfde segment actief is.

Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. iRobot -

   De P7 heeft een krachtigere SoC en FHD. Denk dat de P8 Lite bedoelt is als een regelrechte concurrent van toestellen als de Moto G. De P7 is toch wel een hoger gepositioneerd al schelen ze niet veel in prijs.

   1. Nathan Klumpenaar -

    Jep, maar met de cashback is de P7 10 euro goedkoper, ze snijden zichzelf wel in de vingers. Ook zou ik wel willen zien hoe de Octa-core zich met de quadcore verhoudt. Ik denk dat in benchmarks over alle cores de P8 Lite welleens beter zou kunnen zijn. Maar ik denk dat je in praktijk beter een Quad-core met een hogere kloksnelheid kan hebben omdat de meeste apps niet meer dan 1/2 cores gebruiken.

   2. iRobot -

    Veel mensen zijn van mening dat multicores geen zin hebben en alleen voor marketing interessant is. Ik ben het daar niet mee eens. Er draaien vaak tientallen processen op de achtergrond en Android kan die taken heel goed dirigeren naar meerdere cores. Dat hoeven de apps dus niet zelf te doen. Single threaded apps zijn beter af met minder, maar wel sterkere cores. Voor mij zou de P7 door het FHD en de sterkere SoC duidelijk de voorkeur hebben.

   3. Nathan Klumpenaar -

    Wat bedoel je precies? Aan het begin zeg je dat je multicores (Ik denk dat je daarmee de octacore van de p8lite bedoelt?) goed vindt en later zeg je dat je dan toch liever een snellere SoC hebt. Ik zelf ben van mening dat octacores leuk zijn als je geen snelheid per core in hoeft te leveren, Maar dat als je 1/3 moet inleveren je beter een quadcore kan nemen. Wel denk ik dat een quad core (ook als de totale hoeveelheid ghz maar 1/2 hoger is) beter is dan een dual core, door bijvoorbeeld achtergrond processen. Maar ook als je muziek luistert, een download uitvoert en nog loopt te gamen lijkt het me handig.

   4. iRobot -

    Ik zeg niet precies dan wat jij denk te lezen. Ik zeg dat multicores worden afgedaan door veel mensen als een gimmick. Daar ben ik het niet mee eens omdat Android goed omgaat met de belasting en schaling van multicores. Jij vertaalt dat als dat ik ze daarmee onder alle omstandigheden beter vind. Dat is natuurlijk niet zo. Er zijn zat quadcores die beter zijn dan octacores en andersom.
    Dus: ik heb in dit geval liever de snellere quadcore kirin 910 dan de langzamere octacore kirin 620.

    Het trouwens zo dat buiten de zichtbare processen android echt tientallen andere processen kan hebben draaien en beperkt zich niet tot jouw voorbeelden die voor de gebruiker zichtbaar zijn.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters