Huawei maakt P8lite officieel

Huawei heeft de P8lite officieel gemaakt. Het kleinere broertje van Huawei’s nieuwe vlaggenschip staat inmiddels op de website van de Chinese fabrikant.

Huawei P8lite

Wanneer en voor hoeveel de smartphone naar Nederland komt, weet de woordvoerder van Huawei nog niet te melden. Al acht hij de kans reëel dat de P8lite binnenkort in Nederland verkrijgbaar is.

De P8Lite werd niet door Huawei tijdens de presentatie van de P8 bekend gemaakt. De smartphone dook tijdens de presentatie wel op de Duitse site van Huawei, zo ontdekte All About Phones toen. Niet veel later haalde Huawei de site weer offline en werd de P8Lite weer een mysterie. Inmiddels is hij opnieuw op de Duitse en internationale site opgedoken, zo ontdekte All About Phones.

De Huawei P8lite is het kleinere broertje van de P8. Deze budgetsmartphone heeft een scherm met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280×720 pixels. In de smartphone zit Huawei’s eigen Kirin 620-processor. Dit is een achtkernige chipset die geklokt is op 1,2GHz.

De Huawei P8lite beschikt over 2GB werkgeheugen en de opslagcapaciteit van 16GB is uitbreidbaar. Op de P8lite draait Android 5.0 Lollipop en de batterij heeft een inhoud van 2200 mAh. Je kunt de smartphone krijgen in het zwart en wit. Inmiddels is hij via verschillende webshops te reserveren, zoals Belsimpel.

Het wordt interessant om te zien hoe de P8lite het gaat doen. Met deze smartphone lijkt Huawei, naast een premium design, ook qua specificaties een redelijk snelle smartphone te leveren. Interessant, gezien het feit dat Huawei’s dochtermerk Honor in hetzelfde segment actief is.

Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Huawei P8lite 
Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters