Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen

Huawei maakt er geen geheim van er alle vertrouwen in te hebben om uiteindelijk wereldwijd de meeste smartphones te zullen verschepen. Op het moment staat het bedrijf op nummer drie, achter Samsung en Apple. Met de komst van de Mate 10 zou het marktaandeel van Huawei echter genoeg kunnen groeien om Apple van zijn tweede plek te verstoten.

Huawei verwacht in 2021 op nummer één te staan

Huawei voorzitter Richard Yu heeft eerder de plannen van het bedrijf uiteengezet. Het is de bedoeling om in 2019 van de derde naar de tweede plaats te klimmen en in 2021 zou ook Samsung eraan moeten geloven en plaats moeten maken voor Huawei op nummer één. Deze plannen lijken in werkelijkheid nog sneller realiteit te worden volgens onderzoeksfirma IDC. De firma liet aan CNBC weten dat Huawei al volgend jaar op de tweede plek zou kunnen staan.

Marktaandeel Apple wordt volgend jaar al gepasseerd

Op het moment staat Huawei met 41 miljoen verscheepte toestellen in het tweede kwartaal nog op nummer drie. En hoewel Apple op nummer twee staat, heeft de iPhone-maker maar een minieme voorsprong van 0,7 procent. Onlangs werd de Mate 10 onthuld met als eerste Huawei toestel ook kunstmatige intelligentie om nog beter tegen Apple te kunnen concurreren.

Minder omzet voor Huawei

Hoewel Huawei in de buurt komt van Apple wat betreft het aantal verscheepte smartphones, komt het bedrijf niet in de buurt van de omzet. De toestellen van Huawei zijn namelijk toch een stuk goedkoper dan de gemiddelde iPhone en met de iPhone X is dat verschil alleen maar groter geworden. In de eerste helft van het jaar leverden de handsets Huawei 16 miljard dollar op, tegenover 58 miljard dollar voor het Apple kamp.

Via: Pocketnow

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters