Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen

Huawei maakt er geen geheim van er alle vertrouwen in te hebben om uiteindelijk wereldwijd de meeste smartphones te zullen verschepen. Op het moment staat het bedrijf op nummer drie, achter Samsung en Apple. Met de komst van de Mate 10 zou het marktaandeel van Huawei echter genoeg kunnen groeien om Apple van zijn tweede plek te verstoten.

Huawei verwacht in 2021 op nummer één te staan

Huawei voorzitter Richard Yu heeft eerder de plannen van het bedrijf uiteengezet. Het is de bedoeling om in 2019 van de derde naar de tweede plaats te klimmen en in 2021 zou ook Samsung eraan moeten geloven en plaats moeten maken voor Huawei op nummer één. Deze plannen lijken in werkelijkheid nog sneller realiteit te worden volgens onderzoeksfirma IDC. De firma liet aan CNBC weten dat Huawei al volgend jaar op de tweede plek zou kunnen staan.

Marktaandeel Apple wordt volgend jaar al gepasseerd

Op het moment staat Huawei met 41 miljoen verscheepte toestellen in het tweede kwartaal nog op nummer drie. En hoewel Apple op nummer twee staat, heeft de iPhone-maker maar een minieme voorsprong van 0,7 procent. Onlangs werd de Mate 10 onthuld met als eerste Huawei toestel ook kunstmatige intelligentie om nog beter tegen Apple te kunnen concurreren.

Minder omzet voor Huawei

Hoewel Huawei in de buurt komt van Apple wat betreft het aantal verscheepte smartphones, komt het bedrijf niet in de buurt van de omzet. De toestellen van Huawei zijn namelijk toch een stuk goedkoper dan de gemiddelde iPhone en met de iPhone X is dat verschil alleen maar groter geworden. In de eerste helft van het jaar leverden de handsets Huawei 16 miljard dollar op, tegenover 58 miljard dollar voor het Apple kamp.

Via: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. hansz -

    Ze zouden er beter aan doen om eerst eens een fatsoenlijk update beleid te gaan voeren voor hun toestellen, in plaats van wedstrijden te houden wie de grootste wordt.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters