Chipset Huawei Mate 10 gepresenteerd: Huawei gaat de strijd aan met Samsung

Huawei heeft officieel aangekondigd dat de aankomende Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro zullen draaien op de allernieuwste en meest krachtige chipset van de smartphonemaker: de Kirin 970. Deze werd ontwikkeld in samenwerking met HiSilicon en richt zich onder andere op betere camera prestaties en kunstmatige intelligentie.

Twintig procent betere prestaties

De Kirin 970 is gebouwd op het 10nm proces en is hiermee kleiner dan de Kirin 960. Daarnaast zou hij ook nog eens 20 procent beter presteren dan zijn voorganger. De octacore chipset wordt gekoppeld aan een indrukwekkende 12-core GPU en een Neural Processing Unit (NPU) voor betere AI prestaties.

Huawei Mate 10 serie

AI zal verschillende taken uitvoeren

Volgens Huawei zal in de toekomst kunstmatige intelligentie geïntegreerd worden op iedere smartphone en maakt met de Kirin 970 de eerste stappen naar dat toekomstbeeld. De smartphonemaker wil de AI gebruiken om verschillende taken uit te voeren. Denk hierbij aan aan het plannen van taken, renderen van de interface, beheren van het geheugen en het verwerken van de camerabeelden.

Kirin 970 ondersteunt dubbele camera

Over camera’s gesproken. De nieuwe chipset ondersteunt ook een dual camera systeem. Hierbij heeft Huawei gekozen voor een systeem met een lens voor de kleurinformatie gecombineerd met een monochrome sensor. Daarbij zullen foto’s met de Kirin 970 ook veel sneller gemaakt kunnen worden naar voorheen, wat ervoor zorgt dat je foto’s minder vaak wazig zullen uitvallen.

Huawei Mate 10 concept
Huawei Mate 10 concept

Onthulling Huawei Mate 10 serie in oktober

Aangezien de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro zullen komen met de Kirin  970, kunnen we stiekem ook verwachten dat de toestellen uitgerust zullen zijn met een dubbele camera. Verder verwachten we uiteraard ook een randloos ontwerp. Hiermee zou Huawei bijna alle belangrijke vakjes afvinken van 2017: randloos ontwerp en dubbele camera. Alleen de Snapdragon 835 van de meeste andere vlaggenschepen wordt dus een Kirin 970.

Op 16 oktober zullen we het meemaken. Dan zullen de Huawei’s onthuld worden in Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters