Eindelijk eerste foto’s Huawei Mate 10 Pro gelekt

Eindelijk zijn er foto’s gelekt van de Huawei Mate 10 Pro, het nieuwe premium vlaggenschip van de Chinese techgigant. Gaat Huawei scoren?

Huawei komt met nieuwe smartphones

We hebben de onthulling van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL achter de rug. Nu is het tijd om uit te kijken naar de volgende grote smartphone-lancering. Die laat gelukkig niet al te lang op zich wachten. Op 16 oktober zal Huawei namelijk de Huawei Mate 10, Mate 10 Pro en Mate 10 Porsche Edition onthullen. Oh ja, de Huawei Mate 10 Lite komt ook voorbij. Of hebben we die al gezien?

De geruchtenmolen rondom de nieuwe toestellen kwam afgelopen weken op gang. Naast gelekt promotiemateriaal kwamen er ook zeer duidelijke renders voorbij. De afbeeldingen kwamen precies overeen met het eerder gelekte marketingmateriaal, dus de conclusie was duidelijk.

Huawei Mate 10 Pro

Eerste foto’s Huawei Mate 10 Pro gelekt

Toch hebben we al die tijd nog geen foto’s van Huawei’s nieuwe Android smartphones voorbij zien komen. Dat is opmerkelijk, want normaliter verschijnen er op Chinese sociale media juist tientallen gelekte (en helaas vage) foto’s. De gelekte renders legden tot nu toe vooral de focus op de Huawei Mate 10 Pro, het grotere premium-model.

Nu is er toch nog een setje vermeende foto’s van dat toestel gelekt. We zien een gebruiker met het toestel in zijn hand. De foto verscheen op het sociale netwerk Weibo, de Chinese equivalent van Twitter. Er zijn geen nieuwe details te zien, maar wat we wel kunnen concluderen is dat het getoonde toestel overeenkomt met de gelekte renders.

Huawei Mate 10 Pro

De behuizing van de Huawei Mate 10 Pro lijkt glanzender dan verwacht. De kans is aanwezig dat de achterkant van glas is gemaakt. Dat zou in de lijn der verwachting liggen, gezien Huawei hetzelfde deed met de Huawei P10. Dat is het vlaggenschip dat de techgigant eerder dit jaar uitbracht.

De Huawei Mate 10 Pro heeft dunnere schermranden dan de ‘normale’ Mate 10. Dat levert de langgerekte beeldverhouding op die we kennen van de Samsung Galaxy S8. Met een resolutie van 1440 x 2880 zal de Mate 10 Pro absoluut op gaan vallen. Aan de achterkant van het toestel vind je waarschijnlijk een dubbele camera, bestaande uit een 20MP en een 12MP-sensor. Over de verdere verwachte specificaties en details kun je hier meer lezen.

Huawei Mate 10 Pro

Wat de nieuwe toestellen van Huawei zo speciaal moet gaan maken, is kunstmatige intelligentie. Jup, precies waar Google ook op focuste met zijn presentatie van de nieuwe Pixels. Huawei maakt zelf de chips van zijn toestellen. Dit keer gaat het om de Kirin 970, een chipset met een toegewijde processor voor kunstmatige intelligentie. Wat dat precies op gaat leveren, gaan we op 16 oktober ontdekken. Een ding is duidelijker: we zetten rappe stappen richting een toekomst waar smartphones zich echt aan jouw gedrag kunnen aanpassen.

Bron: Weibo via Trendy Techz

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters