Dit zijn de Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Pro

Op 16 oktober gaat Huawei de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro onthullen. Een flinke lading leaks zorgt er al voor dat we een goed beeld hebben van wat we kunnen verwachten.

Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro komen eraan

Huawei houdt het spannend als de om de Huawei Mate 10-serie gaat. We weten al langere tijd dat het toestel eraan komt. Dat maakte de Chinese techgigant goed duidelijk met teasers, waarin flink de spot werd gedreven met Samsung en Apple. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Maar welke modellen gaat Huawei uitbrengen? We hebben al drie verschillende modellen voorbij zien komen: de Huawei Mate 10, Mate 10 Pro en Mate 10 Lite. Geruchten wijzen echter op een vierde model, met de codenaam Marcel. Bij die naam blijft het, want verder weten we niks over het mysterieuze toestel. Om het nog leuker te maken: de Huawei Mate 10 Lite is in China al onthuld, maar dan onder een andere naam. Althans, daar lijkt het op.

Huawei Mate 10 Pro
De Huawei Mate 10 Pro?

Op 16 oktober krijgen we Huawei’s uiteindelijke plannen te horen. Tot dan moeten we het met leaks doen. Tot nu toe bleef het verrassend stil op het gebied van gelekte foto’s en renders. Tot vandaag. De Franse publicatie Les Numeriques beweert renders van de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro bemachtigd te hebben.

De beelden lijken uit een officiële introductievideo te komen. De Mate 10 heeft een groot, 16:9-scherm, met gebogen randen. De grotere Huawei Mate 10 Pro lijkt de populaire beeldverhouding van 18:9 te hebben. Onder het scherm vind je een vingerafdrukscanner op de Mate 10, en een logo op de Huawei Mate 10 Pro. Zo dun zijn de randen dus ook weer niet. Althans, als we deze afbeeldingen moeten geloven.

Huawei Mate 10 Pro Huawei Mate 10 Pro

Camera’s en kunstmatige intelligentie

Aan de achterkant vind je op beide toestellen een dubbele camera. Bij de Pro zit daaronder de vingerafdrukscanner. Wat voor het eerst opvalt, is de dikke balk rondom de dubbele camera van de Huawei Mate 10 Pro. Dat detail doet sterk denken aan de Huawei P10, waarvan je hier onze review kunt lezen. De kans is groot dat de Huawei Mate 10 ook die balk heeft. Het enige beeld van de achterkant lijkt namelijk uit een animatie te komen, waarin het toestel in elkaar wordt gezet. Andere details lijken immers ook te missen.

Huawei Mate 10 Pro Huawei Mate 10 Pro

De afbeeldingen bevestigen ook verschillende specificaties. Zo worden beide toestellen uitgerust met de Kirin 970, in combinatie met een flinke 4000 mAh batterij. Ook pronkt Huawei met een diafragma van f/1.6, de “grootste ooit op een smartphone”. Dat betekent overigens niet dat het merk ook de eerste is.

Opnieuw legt Huawei vooral de focus op kunstmatige intelligentie. De singulariteit is nabij, aldus het ambitieuze merk. Het bedrijf produceert zijn eigen chips, waardoor het flinke stappen kan zetten als het om geïntegreerde kunstmatige intelligentie gaat. Denk aan het razendsnelle vertalen met je camera, zonder dat je internet nodig hebt.

Of het inperken of juist klaarzetten van apps, op basis van je gedrag. Gaat Huawei echt de vloer aanvegen met de concurrentie? Wij betwijfelen het, maar wellicht weet het Chinese merk ons op 16 oktober te verbazen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters