Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials

Huawei slaat weer eens toe, met een drietal nieuwe commercials. Daarin steekt het Chinese merk als vanouds de draak met de Samsung Galaxy S8 Plus. Volgens het merk zelf is de Huawei Mate 10 Pro namelijk beter. Maar is dat echt zo?

De draak steken met de concurrentie

Samsung, Apple en tegenwoordig ook Google houden ervan om elkaar flinke steekjes onderwater te geven. Kleine grapjes in presentaties, subtiele verwijzingen. De een is daar wat serieuzer in dan de ander. Apple doet het vaak ietwat kil en net iets te serieus, terwijl Google wat meer humor in de strijd gooit. Allemaal blijven ze echter netjes binnen de lijntjes.

In China is dat wel anders. Chineze fabrikanten schieten vaak net iets harder uit de bocht, al zullen ze zelf waarschijnlijk vinden dat ze netjes blijven. Dat geldt vooral voor Huawei. De Chinese techgigant is de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid, wereldwijd. Dat mag ook wel, gezien het ambitieuze merk in 2020 op de eerste plek wil staan. Dat ze dat ook lijkt te gaan lukken, had niemand verwacht.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

In de aanloop naar de lancering van de Huawei Mate 10 Pro gooide het opvallende teasers in de strijd. Samsung en Apple kregen het er allebei flink van langs. Huawei’s slimme processor-kern zou een veel betere gebruikservaring opleveren, en ook op het gebied van design pocht de fabrikant. De consument zal daar weinig van doorhebben, maar dat weerhoudt Huawei er niet van om die trend lekker door te zetten.

Huawei Mate 10 Pro vs Samsung Galaxy S8 Plus

Dat bleek vanmorgen uit verschillende nieuwe commercials van het bedrijf. In een aantal nieuwe YouTube-video’s presenteert Huawei zijn Mate 10-serie. De boodschap is duidelijk: de nieuwe toestellen zijn superieur aan de concurrentie. We krijgen een jonge, hippe, smartphonegebruiker die zowel een Mate 10 Pro als een Samsung Galaxy S8 gebruikt.

Huawei noemt natuurlijk niet de naam van zijn concurrent, maar het getoonde toestel laat niet zoveel aan de verbeelding over. In de eerste video heeft de gebruiker last van de zogenaamd beperkte accuduur van Samsung’s toestel. Hij moet zijn smartphone vaak opladen, terwijl de Mate 10-serie daar geen last van zou hebben. Aldus Huawei, oftewel: wij van Wc-eend.

In de overige video’s wordt benadrukt dat de Huawei Mate 10 je betere prestaties biedt, ten opzichte van de concurrentie. Ook zou de Huawei Mate 10 Pro beter zijn in het herkennen van objecten en situaties, dankzij de dubbele camera van Leica en de Kirin 970, met zijn dedicated AI-kern.

Wat is het doel van dit soort video’s?

Ach, het blijft allemaal vrij beleefd. De vraag blijft of dit soort commercials nieuwe klanten opleveren. Aan de andere kant hoeft dat het doel ook niet te zijn. Autofabrikanten maken vaak commercials voor hun eigen consumenten, en dat is ook wat Huawei hier gedeeltelijk doet: bevestigen dat eigenaren van een Huawei-toestel de juiste keuze hebben gemaakt. Jouw merkgevoel nog sterker maken.

Maar klopt het ook wat Huawei allemaal beweert? Check onze review van de Huawei Mate 10 Pro en de Samsung Galaxy S8 (Plus) om dat te ontdekken.

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters