Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro

De Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro zijn onlangs onthuld  en liggen alweer bijna in de winkel. De toestellen hebben veel overeenkomsten, maar uiteraard zijn er ook verschillen. Dit zijn de zes verschillen tussen de Mate 10 en de Mate 10 Pro.

Hoe groter hoe meer werkgeheugen

De Mate 10 en Mate 10 pro zijn allebei uitgerust met Huawei’s nieuwe Kirin 970 chipset. Deze wordt bij de twee toestellen echter niet gecombineerde met dezelfde capaciteit aan werkgeheugen en opslagruimte. Bij de Mate 10 krijg je 4GB RAM en 64GB ruimte voor je foto’s, video’s en apps. De opslagruimte kun je nog verder vergroten met een microSD kaart. De Mate 10 Pro komt aan de andere kant met 6GB RAM en 128GB opslagruimte. Huawei vond de opslagcapaciteit bij de Pro blijkbaar ruim genoeg en je kunt deze dus ook niet uitbreiden met een kaartje.

Huawei Mate 10 Kirin 970 processor

Beeldverhouding

Hoewel het uiterlijk van de beide toestellen behoorlijk veel overeenkomsten vertoont, is er een duidelijk verschil met betrekking tot de grootte en de beeldverhouding. Bij de Mate 10 heeft Huawei gekozen voor de klassieke 16:9 beeldverhouding, terwijl de Mate 10 Pro de steeds vaker gebruikte 18:9 aspect ratio krijgt. Dit betekent dat de Pro in verhouding smaller, maar langer is. Dat is handig om je toestel met één hand vast te kunnen houden. Maar aan de andere kant zul je bij de meeste online filmpjes waarschijnlijk twee zwarte balken aan de zijkant krijgen. Totdat filmpjes makers zich natuurlijk aanpassen aan de 18:9 verhouding.

Huawei Mate 10 Pro
Huawei Mate 10 Pro

LCD vs OLED

Ook de displays van de handsets zijn niet hetzelfde. Als je gaat voor de Mate 10 krijg je een 5,9 inch LCD display met meer pixels dan bij de Mate 10 Pro. De grotere Pro komt echter met een 6 inch OLED display wat juist weer beelden met een hoger contrast zou moeten leveren, maar met minder pixels ook minder scherp zou zijn. Je kunt dus kunt kiezen tussen of meer contrast of meer pixels.

Huawei Mate 10
Huawei Mate 10

Wel of niet bestand tegen water

De Huawei Mate 10 Pro heeft de eer om het eerste Huawei toestel te zijn, dat bestand is tegen water en stof. Met de IP67 certificering hoeft hij een stuk minder te bang te zijn om een duik te nemen dan de Mate 10. Met de Mate 10 moet je helaas toch wat voorzichtiger zijn.

Huawei Mate 10 Pro

Headphone jack of USB-C poort

Wel of geen headphone jack? Steeds meer smartphonemakers houden zich met deze vraag bezig. Huawei kiest ervoor om voor beide opties te kiezen. Als je vast wilt houden aan de 3.5mm poort, zal je eerder neigen naar de Mate 10. Deze heeft nog het goede oude gaatje. De Mate 10 Pro maakt hier echter korte metten mee en is uitgerust met een USB-C poort.

Prijs

Uiteraard is er ook een prijsverschil tussen de normale en de Pro versie. Om de Huawei Mate 10 te bemachtigen mag je een bedrag van 699 euro neertellen. De Huawei Mate 10 Pro is ietsjes duurder en kun je kopen voor 799 euro. Je moet echter nog wel even wachten voordat je de toestellen in huis hebt. De Mate 10 zou ergens deze maand beschikbaar moeten zijn en de Mate 10 Pro kun je alvast voorbestellen voor de releasedatum van 27 november.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters