Vijf redenen om (niet) voor de Huawei Mate 10 Pro te kiezen

De Huawei Mate 10 Pro komt met verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Het toestel komt met het bekende randloze design en een dubbele camera achterop. Hoewel de Mate 10 uitgerust is met verschillende premium features, zijn er natuurlijk ook altijd nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de handset te kiezen.

Processor met kunstmatige intelligentie

De Huawei Mate 10 Pro komt met Huawei’s Kirin 970 chipset. Deze komt met een neural processing unit, welke uitgerust is met kunstmatige intelligentie. Dit zorgt er onder andere voor dat het toestel efficiënter te werk kan gaan, omdat de AI zich met de verschillende processen bemoeit en bijvoorbeeld bepaalt hoe de rekenkracht en het werkgeheugen verdeeld wordt.

Huawei Mate 10 Pro

Slimme camera

Ook bij de camera komt de kunstmatige intelligentie van de Kirin chipset een handje helpen. Zo herkent de camera bijvoorbeeld wat je wilt fotograferen, zoals eten, een dier of tekst, en kiest de app automatisch voor de optimale instellingen.

Huawei Mate 10 Pro review design

Grote batterijcapaciteit

Het toestel is uitgerust met een 4000mAh batterij, waarmee je met standaard gebruik de hele dag zoet zou moeten zijn zonder je zorgen te maken over opladen. Uiteraard komt het moment onvermijdelijk dat je toch naar je oplader moet grijpen. Hiervoor is de Mate 10 Pro uitgerust met Huawei’s SuperCharge oplaadsysteem, waarmee je binnen een half uurtje weer ruim 50% omhoog schiet en lekker verder kunt werken.

Opslagruimte kan niet uitgebreid worden

De Mate 10 Pro komt met met 128GB aan opslagruimte. Dat is behoorlijk wat ruimte voor je apps, video’s en foto’s. Maar hoewel het veel lijkt, kan ook 128GB op een gegeven moment opraken. Bij de meeste Android toestellen is het mogelijk om de opslagcapaciteit te vergroten met een microSD kaartje. Dat is bij de Mate 10 Pro helaas niet mogelijk. En dat terwijl je met de Huawei Mate 10 wel aan de slag kunt met een microSD kaart.

Huawei Mate 10 Pro preview design

Niet draadloos opladen

Steeds meer toestellen kunnen tegenwoordig draadloos opgeladen worden en ook Apple doet hier dit jaar aan mee. Helaas kun je dit niet doen met de Huawei Mate 10 Pro. Hoewel draadloos opladen bij geen enkel toestel nog echt draadloos opladen is en het toestel alsnog op een matje moet liggen, is het wel een handige feature.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Niels J. Nijenhuis -

    Bij het linkje over het woord Micro-SD kom je uit op een artikel die gaat over oude Pokèmon kaarten kan gebruiken i.c.m. Pokèmon Go.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters