Vijf redenen om (niet) voor de Huawei Mate 10 Pro te kiezen

De Huawei Mate 10 Pro komt met verschillende verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Het toestel komt met het bekende randloze design en een dubbele camera achterop. Hoewel de Mate 10 uitgerust is met verschillende premium features, zijn er natuurlijk ook altijd nadelen. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de handset te kiezen.

Processor met kunstmatige intelligentie

De Huawei Mate 10 Pro komt met Huawei’s Kirin 970 chipset. Deze komt met een neural processing unit, welke uitgerust is met kunstmatige intelligentie. Dit zorgt er onder andere voor dat het toestel efficiënter te werk kan gaan, omdat de AI zich met de verschillende processen bemoeit en bijvoorbeeld bepaalt hoe de rekenkracht en het werkgeheugen verdeeld wordt.

Huawei Mate 10 Pro

Slimme camera

Ook bij de camera komt de kunstmatige intelligentie van de Kirin chipset een handje helpen. Zo herkent de camera bijvoorbeeld wat je wilt fotograferen, zoals eten, een dier of tekst, en kiest de app automatisch voor de optimale instellingen.

Huawei Mate 10 Pro review design

Grote batterijcapaciteit

Het toestel is uitgerust met een 4000mAh batterij, waarmee je met standaard gebruik de hele dag zoet zou moeten zijn zonder je zorgen te maken over opladen. Uiteraard komt het moment onvermijdelijk dat je toch naar je oplader moet grijpen. Hiervoor is de Mate 10 Pro uitgerust met Huawei’s SuperCharge oplaadsysteem, waarmee je binnen een half uurtje weer ruim 50% omhoog schiet en lekker verder kunt werken.

Opslagruimte kan niet uitgebreid worden

De Mate 10 Pro komt met met 128GB aan opslagruimte. Dat is behoorlijk wat ruimte voor je apps, video’s en foto’s. Maar hoewel het veel lijkt, kan ook 128GB op een gegeven moment opraken. Bij de meeste Android toestellen is het mogelijk om de opslagcapaciteit te vergroten met een microSD kaartje. Dat is bij de Mate 10 Pro helaas niet mogelijk. En dat terwijl je met de Huawei Mate 10 wel aan de slag kunt met een microSD kaart.

Huawei Mate 10 Pro preview design

Niet draadloos opladen

Steeds meer toestellen kunnen tegenwoordig draadloos opgeladen worden en ook Apple doet hier dit jaar aan mee. Helaas kun je dit niet doen met de Huawei Mate 10 Pro. Hoewel draadloos opladen bij geen enkel toestel nog echt draadloos opladen is en het toestel alsnog op een matje moet liggen, is het wel een handige feature.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters