‘Huawei komt met Mate 8 variant met Force Touch’

De Chinese instantie TENAA heeft een nieuwe variant van de Huawei Mate 8 gecertificeerd, dit keer waarschijnlijk met Force Touch.

Force Touch

Huawei bracht eind vorig jaar de Huawei Mate S uit, een toestel dat zich onderscheidde met Force Touch, een technologie die ervoor zorgt dat je smartphone kan meten hoe hard je op het scherm drukt. Je kent het misschien van de iPhone 6s of 6s Plus, waarop een vergelijkbare technologie genaamd 3D Touch zit. De smartphone van Huawei kan drie verschillende niveau’s meten: licht, normaal en hard. Vervolgens kan de Huawei Mate S afhankelijk van hoe hard je drukt verschillende acties uitvoeren. Denk aan een menu openen door hard te drukken, of een snelkoppeling kiezen door licht te tappen. De potentie was groot maar werd niet helemaal waargemaakt, onder andere omdat Android er nog niet op ingesteld was.

 Huawei Mate 8

Drie maanden na de lancering van de Mate S bracht Huawei de Mate 8 uit, hun vlaggenschip voor het jaar. Opvallend genoeg had het high-end toestel echter geen Force Touch, ondanks de positieve feedback van gebruikers en critici. Vandaag bleek echter dat Huawei waarschijnlijk met een nieuwe versie van de smartphone bezig is, dit keer wel met Force Touch. De Chinese instantie TENAA heeft deze week namelijk een nieuwe variant gecertificeerd, die verder qua specificaties compleet overeenkomt met het model dat al op de markt is.

Mate 8

Specificaties

Dan hebben we het dus over een 6-inch LCD scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Onder de motorkap zit een Kirin 950 chipset in combinatie met een octa-core 2.3GHz CPU en de Mali-T880 MP4 GPU. Daarnaast heeft de Mate 8 4GB aan werkgeheugen en kunnen consumenten kiezen tussen 32GB, 64GB of 128GB aan opslaggeheugen, uitbreidbaar met een microSD slot. Aan de achterkant van het toestel zit een vingerprintscanner en een 16MP camera met OIS. Aan de voorkant van de Mate 8 zit een 8MP camera.

Het is nog niet bekend wanneer Huawei de nieuwe variant aan zal gaan kondigen, maar gezien TENAA het toestel gecertificeerd heeft kan het niet lang meer duren.

Bron: Mobipicker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters