Huawei Mate 9 foto’s en specs verschijnen online

Vandaag zijn de eerste foto’s en specificaties de Huawei Mate 9 online verschenen. Er is een grote kans dat de smartphone aangekondigd wordt op de IFA-beurs in Berlijn.

Huawei Mate 9

In de gelekte foto’s, die op het Chinese Forum Weibo zijn verschenen, zien we een toestel dat volgens geruchten de Huawei Mate 9 zou moeten zijn. De smartphone in kwestie heeft wel wat weg van zijn voorganger, de Huawei Mate 8, maar er zijn toch duidelijke verschillen tussen beide smartphones. Net zoals zijn voorganger heeft de Mate 9 aan de achterzijde boven- en onderaan twee (waarschijnlijk) plastic stripjes om optimaal bereik te garanderen. Voor de rest lijkt het toestel helemaal gefabriceerd te zijn uit aluminium.

Huawei Mate 9 eerste foto's

Onderaan de Mate 9 lijkt er plaats te zijn voor twee speakers en eveneens een usb c-poort. Waarom er aan de achterkant van het toestel “Flowde” staat kunnen we niet zeggen. Waarschijnlijk is dit zo om geen aandacht naar het toestel te trekken wanneer iemand ermee over straat loopt. Buiten het logo is er ook nog ruimte voorzien voor een vingerafdrukscanner.

Dubbele camera

Wat ook nog opvalt aan de achterkant van het toestel is dat er ruimte is voorzien voor twee camerasensoren. Ergens komt dit niet echt als een verassing. Huawei heeft zijn Huawei P9 (Plus) reeds voorzien van een dubbele camera aan de achterzijde en Honor (het dochterbedrijf van Huawei) doet hetzelfde met zijn Honor 8. Welke extra functionaliteit Huawei zal toevoegen aan de dubbele achtercamera is nog niet duidelijk, al bestaat de kans dat ze voor de camera nogmaals zullen samenwerken met Leica. Net zoals bij de P9 al het geval is.

Specificaties

Niet alleen zijn er foto’s van de Huawei Mate 9 online verschenen, er zijn ook al een aantal specificaties van de smartphone aan het licht gekomen. Zo zou de Mate 9 een 5,9-inch full-HD scherm krijgen. Intern zal er waarschijnlijk een Hisilicon Kirin 960-processor zitten gekoppeld aan 4GB of 6GB werkgeheugen. Over de achtercamera van het toestel is het nog een beetje ‘in het duister tasten’. Er zijn geruchten die zeggen dat het toestel een dubbele 12-megapixelcamera krijgt terwijl er dan weer andere geruchten zijn die zeggen dat het een dubbele 20- of 16-megapixelcamera zal worden.

Release

Over wanneer de Huawei Mate 9 verkrijgbaar zal zijn is momenteel eigenlijk nog niets bekend. Maar er is een redelijk grote kans dat Huawei zijn nieuwe Mate-smartphone tijdens de IFA in Berlijn zal aankondigen. Huawei heeft namelijk al meerdere jaren op rij zijn nieuwe Mate-smartphone aangekondigd tijdens deze beurs. Op hoop van zegen dus!

Bron: Pocket-lint

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters