‘Huawei Mate 9 met gebogen scherm is geschrapt’

Een Chinese analist beweert dat Huawei de gebogen variant van de Huawei Mate 9 heeft geschrapt. De krachtige phablet wordt naar verwachting op 3 november aangekondigd.

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 ProNaar verwachting zal Huawei op 3 november de Huawei Mate 9 onthullen, een nieuw vlaggenschip waarvan het duurste model naar verluidt maar liefst $1300 gaat kosten. De geruchtenmolen wees de afgelopen maanden op een krachtig Android vlaggenschip met een normaal scherm. De afgelopen week doken er echter geruchten op dat Huawei naast de normale Full HD phablet ook met een variant met een gebogen quad-HD scherm komt, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Note 7. Evan Blass deelde zelfs een officieel ogende render waarop de gebogen Huawei Mate 9 te zien was.

Geschrapt

De bekende analist Sun Changxu heeft vandaag op het Chinese sociale netwerk Weibo aangegeven dat Huawei waarschijnlijk de gebogen variant heeft geschrapt. Volgens hem heeft de Huawei Mate 9 een 5.88-inch Full HD LCD scherm met een resolutie van 1080 x 1920. Het LCD-paneel wordt geleverd door zowel JDI als LG. Daarnaast noemt de Chinese analist ook een 5.5-inch OLED-paneel van Samsung, waarschijnlijk bestemd voor de onaangekondigde Huawei Mate S2. De Huawei Mate S had immers een 5.5-inch scherm.

Huawei Mate 9

3 november

Het leek een logische stap voor Huawei om een variant met een gebogen scherm op de markt te brengen. Het is een trend die alle grote smartphonefabrikanten lijken te volgen, zeker na het grote succes van de Samsung Galaxy S7 Edge. Naast een aantal renders hebben we echter nog steeds geen enkele certificatie of benchmarktest gezien, wat wel het geval is bij de normale Huawei Mate 9. We gaan op 3 november ontdekken wat Huawei nou echt van plan is met zijn high-end vlaggenschip.

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters