‘Specificaties Huawei Mate 9 verschenen’

Een verbeterde processor en camera: dat lijkt Huawei van plan te zijn met zijn nieuwe top-phablet, de Mate 9. Deze smartphone verschijnt waarschijnlijk eind dit jaar, maar een aantal specificaties van de telefoon zouden al zijn uitgelekt.

Hier wordt de Huawei Mate 8 voorgesteld als de Mate 9.
Hier wordt de Huawei Mate 8 voorgesteld als de Mate 9.

Cortex-A73 kernen

Bronnen op MyDrivers en Weibo melden dat de Huawei Mate 9 een Kirin 960-chipset krijgt. Deze processor zou gebakken zijn op 16 nanometer, wat betekent dat hij efficiënter en sneller is dan vorige Huawei-chipsets. De achtkernige processor zou Cortex A73-kernen krijgen. Deze klokken 2,8 GHz. Ook is deze kern volgens de fabrikant veel efficiënter dan zijn voorganger, de Cortex A72. Daardoor zou hij niet meer oververhit raken.

Dubbele camera

Ook zou er een dubbele camera in het toestel komen, waarbij beide camera’s uitgerust zouden zijn met 20 megapixels. Volgens de geruchten krijgt de dubbele camera optische beeldstabilisatie en zowel een kleur- als zwart-witmodus.

Neppe Huawei Mate 9

Op Weibo werd zelfs al een foto gelekt van de Mate 9. Het bleek echter al vrij snel dat de foto de Huawei Mate 8 afbeeldde. Daardoor kan dit plaatje direct de prullenbak in. Toch lijkt de bijbehorende informatie wel enigszins betrouwbaar. Bedrijfsanalist Pan Jiutang van Huawei uitte namelijk in april al het plan om in december een Mate 9 met Kirin 960-chipset uit te brengen. Toen zei Jiutang ook al dat het toestel uitgerust zou zijn met dubbele 20-megapixelcamera’s aan de achterkant.

Huawei Nova en Nova Plus

Onlang kondigde Huawei op de IFA-beurs in Berlijn een geheel nieuwe lijn smartphones aan. De eerste toestellen in die lijn zijn de Huawei Nova en Nova Plus. Deze hebben onder meer een Snapdragon-625-processor en 3 GB aan werkgeheugen. Daarnaast heeft de Huawei Nova een 12-megapixelcamera, terwijl je met de Nova Plus in 16 megapixels je foto’s schiet. Richard Yu, de CEO van Huawei, zei over de toestellen: “De Huawei Nova is speciaal ontworpen om gebruikers nieuwe ervaringen te bieden met hun buitengewone prestaties, stijlvolle ontwerp en geavanceerde camerafuncties.”

Bron: MyDrivers, Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters