‘Huawei Mate 9 komt eind dit jaar uit’

Volgens een bekende analist komt Huawei eind dit jaar met de Mate 9, een krachtige phablet met een dubbele 20MP camera.

Huawei

Huawei P9
De Huawei P9

Huawei is hard aan de weg aan het timmeren met zijn high-end vlaggenschepen. Begin deze maand kondigde het bedrijf de Huawei P9 en de P9 Plus aan, twee strakke toestellen met indrukwekkende specificaties. Daarnaast komt het bedrijf binnenkort met de Huawei P9 Max en kondigde het ook een eigen virtual reality bril aan. De geruchtenmolen stopt echter nooit, want anonieme bronnen beweren dat Huawei ook bezig is met een opvolger van de Nexus 6P. Als consument heb je genoeg te kiezen dus als het om Huawei gaat. Dochterbedrijf Honor doet het ook erg goed met de aantrekkelijk geprijsde Honor smartphones, zoals de Honor 5c die vandaag werd aangekondigd.

Mate 9

Het Taiwanese bedrijf is logischerwijs alweer druk bezig met haar vlaggenschip voor het einde van dit jaar. Volgens de analist Pan Jiutang gaat het om de Mate 9, de opvolger van de krachtige Mate 8, een strakke phablet die het vooral in Azië erg goed deed. De analist heeft op basis van bronnen binnen de industrie een vrij goed beeld van wat Huawei in petto heeft qua specificaties. Zo zou de Mate 9 een Kirin 960 chipset hebben, ontwikkeld door Huawei zelf.

Kirin 960

De Kirin 960 wordt geproduceerd met een 16nm proces en maakt waarschijnlijk gebruik van ARM’s next-gen Artemis cores en een krachtige octa-core GPU. De chipset ondersteunt LTE, Cat.12 en CDMA netwerken, wat zou kunnen betekenen dat Huawei het toestel ook in Amerika uit wilt brengen. Door het gebrek aan ondersteuning van CDMA zijn de meeste toestellen van Huawei namelijk niet geschikt voor gebruik in Amerika. De chipset laat op papier dus niets te wensen over, maar over de rest van het toestel weten we nog vrij weinig. Wel wist de analist te melden dat ook de Mate 9 net zoals de P9 en de P9 Plus een dubbele camera zal hebben aan de achterkant, maar dan 20MP in plaats van 12MP.

Bron: My Drivers

 

 

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters