‘Huawei door Note 7 meest winstgevende Android-smartphonemaker’

De Samsung Galaxy Note 7 was uiteraard een absoluut debacle, dat de winst van de mobiele tak van Samsung vrijwel compleet deed verdwijnen. Dat is terug te zien in de statistieken. Voor het eerst in de geschiedenis is Huawei namelijk de meest winstgevende Android-smartphonefabrikant.

Chinese fabrikanten doen het goed

Huawei Mate 9 Pro Huawei P10De Chinese fabrikant boekte in het derde kwartaal van 2016 2,4 procent van de wereldwijde winst over smartphones. Dat is ongeveer 190 miljoen euro. Ook de andere Chinese smartphoneproducenten Oppo en Vivo doen het goed. Zij hadden in het derde kwartaal van 2016 2,2 procent van het marktaandeel in handen.

De verwachting is dat Huawei in de eerste helft van 2017 een sterke positie in de markt houdt. Dat zegt analist Neil Mawston in een interview met de Post. “Huawei’s smartphoneverkopen zijn groeiende en het bedrijf houdt de kosten goed onder controle.”

‘Positie Huawei onhoudbaar’

De positie als marktleider op het gebied van Android-smartphones lijkt echter onhoudbaar voor Huawei. Zoals gezegd zag Samsung vrijwel de gehele winst van de mobiele tak in rook opgaan na de problemen met de Note 7. Daardoor is de Zuid-Koreaanse fabrikant in het derde kwartaal naar de negende plaats gezakt op het gebied van winst in smartphones. Desondanks blijken de klanten van Samsung trouw te blijven aan het bedrijf. Bij een nieuw vlaggenschip is de kans dus groot dat de technologiegigant zijn toppositie als herstelt.

Apple op de eerste plaats

Op de eerste plaats staat nog altijd Apple, dat zijn positie door het wegvallen van Samsung zelfs nog verder verstevigd heeft. Van de winst over alle smartphones wordt maar liefst 91 procent door het Amerikaanse bedrijf gemaakt.

Bron: Fortune.com via VentureBeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters