Huawei neemt oud Nokia-topman in dienst

Huawei heeft bekend gemaakt dat het de oud directeur van verkoop binnen Nokia in dienst heeft genomen. Colin Giles zal bij Huawei VP sales en marketing gaan worden voor consumentenproducten.

De Chinese fabrikant Huawei timmert flink aan de weg in de mobiele markt. Nadat het met veel bombarie haar nieuwe Ascend P6 vorige maand wist aan te kondigen, is de fabrikant ook druk bezig om haar organisatie te versterken met mensen die veel ervaring in de mobiele markt hebben. De nieuwste aanwinst voor de fabrikant is Colin Giles. Giles was tot vorig jaar hoofd verkoop binnen Nokia en rapporteerde daarmee direct aan Stephen Elop, CEO van de fabrikant. Echter een jaar geleden nam Giles afscheid bij Nokia om privé redenen.

Inmiddels vond Giles het tijd geworden om weer aan de slag te gaan en de Chinese Huawei heeft de manager nu weten te strikken, aldus het bedrijf in een persbericht. Giles is binnen Huawei benoemd als Executive Vice President Huawei Consumer Business Group. In de praktijk zal Giles alle sales en marketing activiteiten vorm gaan geven voor Huawei’s mobiele tak. De nieuwe VP is gelijk begonnen bij de Chinees en rapporteert aan Richard Yu, directeur van de mobiele tak binnen Huawei.

Colin Giles Executive Vice President of Huawei Consumer BG 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters