Huawei neemt oud Nokia-topman in dienst

Huawei heeft bekend gemaakt dat het de oud directeur van verkoop binnen Nokia in dienst heeft genomen. Colin Giles zal bij Huawei VP sales en marketing gaan worden voor consumentenproducten.

De Chinese fabrikant Huawei timmert flink aan de weg in de mobiele markt. Nadat het met veel bombarie haar nieuwe Ascend P6 vorige maand wist aan te kondigen, is de fabrikant ook druk bezig om haar organisatie te versterken met mensen die veel ervaring in de mobiele markt hebben. De nieuwste aanwinst voor de fabrikant is Colin Giles. Giles was tot vorig jaar hoofd verkoop binnen Nokia en rapporteerde daarmee direct aan Stephen Elop, CEO van de fabrikant. Echter een jaar geleden nam Giles afscheid bij Nokia om privé redenen.

Inmiddels vond Giles het tijd geworden om weer aan de slag te gaan en de Chinese Huawei heeft de manager nu weten te strikken, aldus het bedrijf in een persbericht. Giles is binnen Huawei benoemd als Executive Vice President Huawei Consumer Business Group. In de praktijk zal Giles alle sales en marketing activiteiten vorm gaan geven voor Huawei’s mobiele tak. De nieuwe VP is gelijk begonnen bij de Chinees en rapporteert aan Richard Yu, directeur van de mobiele tak binnen Huawei.

Colin Giles Executive Vice President of Huawei Consumer BG 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Danijel -

      Klopt, dat was netwerkgerelateerd meer. We vonden het niet super interessant en er was veel ander nieuws dus hebben we het achterwegen gelaten..

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters