Huawei neemt oud Nokia-topman in dienst

Huawei heeft bekend gemaakt dat het de oud directeur van verkoop binnen Nokia in dienst heeft genomen. Colin Giles zal bij Huawei VP sales en marketing gaan worden voor consumentenproducten.

De Chinese fabrikant Huawei timmert flink aan de weg in de mobiele markt. Nadat het met veel bombarie haar nieuwe Ascend P6 vorige maand wist aan te kondigen, is de fabrikant ook druk bezig om haar organisatie te versterken met mensen die veel ervaring in de mobiele markt hebben. De nieuwste aanwinst voor de fabrikant is Colin Giles. Giles was tot vorig jaar hoofd verkoop binnen Nokia en rapporteerde daarmee direct aan Stephen Elop, CEO van de fabrikant. Echter een jaar geleden nam Giles afscheid bij Nokia om privé redenen.

Inmiddels vond Giles het tijd geworden om weer aan de slag te gaan en de Chinese Huawei heeft de manager nu weten te strikken, aldus het bedrijf in een persbericht. Giles is binnen Huawei benoemd als Executive Vice President Huawei Consumer Business Group. In de praktijk zal Giles alle sales en marketing activiteiten vorm gaan geven voor Huawei’s mobiele tak. De nieuwe VP is gelijk begonnen bij de Chinees en rapporteert aan Richard Yu, directeur van de mobiele tak binnen Huawei.

Colin Giles Executive Vice President of Huawei Consumer BG 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Danijel -

      Klopt, dat was netwerkgerelateerd meer. We vonden het niet super interessant en er was veel ander nieuws dus hebben we het achterwegen gelaten..

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters