Huawei Nova en Nova Plus eerste telefoons in nieuwe Huawei-lijn

Op de IFA-beurs in Berlijn heeft Huawei twee smartphones aangekondigd die tot een nieuwe lijn behoren. Dit zijn de Huawei Nova en Huawei Nova Plus, twee telefoons waarbij de focus volgens Huawei onder andere ligt op een elegant ontwerp en verbeterde camera-eigenschappen.

Huawei NovaHuawei mikt met de nieuwe lijn zijn pijlen op ‘de dynamische consument van vandaag’. “Huawei begrijpt dat dynamische consumenten een toestel zoeken dat past bij hun snelle levensstijl”, vertelt Richard Yu, de CEO van Huawei. “De Huawei Nova is speciaal ontworpen om gebruikers nieuwe ervaringen te bieden met hun buitengewone prestaties, stijlvolle ontwerp en geavanceerde camerafuncties. Dat maakt het bij uitstek uitstekende toestellen voor een generatie die hun leven via een smartphone beleeft.

Wat dat precies inhoudt? Hieronder benoemen we per telefoon de specificaties, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden van de Huawei Nova en Nova Plus. Voordat we je voor niets warm maken voor deze smartphone: alleen de Huawei Nova komt in Nederland op de markt, de Nova Plus niet

Specificaties van de Huawei Nova

Huawei Nova1De Huawei Nova krijgt een scherm met een formaat van 5 inch en een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Onder de moterkap zit de nieuwe Snapdragon 625-processor. Ter ondersteuning heeft de telefoon 3 GB werkgeheugen en de hoeveelheid opslaggeheugen is 32 GB, dat overigens uitbreidbaar is. Met de Nova schiet je foto’s in 12 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 3020 mAh.

Huawei Nova Plus specificaties

De Huawei Nova Plus heeft grotendeels dezelfde specificaties als de gewone Nova, maar het scherm is met 5,5 inch bijvoorbeeld groter. Dit display heeft dezelfde Full HD-resolutie. Ook deze telefoon krijgt 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit. Foto’s maak je met de telefoon in 16 megapixel. Overigens hebben beide telefoons een vingerafdruksensor en USB C. De Nova Plus heeft een batterij met een inhoud van 3340 mAh.

In Nederland komt dus alleen de Huawei Nova op de markt. Hij krijgt een adviesprijs mee van 399 euro. De Huawei Nova Plus, die dus niet in Nederland op de markt komt, gaat 429 euro kosten. Het is nog onbekend wanneer precies de Huawei Nova verkrijgbaar zal zijn, maar dat zal in ieder geval dit jaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters