Huawei Nova en Nova Plus eerste telefoons in nieuwe Huawei-lijn

Op de IFA-beurs in Berlijn heeft Huawei twee smartphones aangekondigd die tot een nieuwe lijn behoren. Dit zijn de Huawei Nova en Huawei Nova Plus, twee telefoons waarbij de focus volgens Huawei onder andere ligt op een elegant ontwerp en verbeterde camera-eigenschappen.

Huawei NovaHuawei mikt met de nieuwe lijn zijn pijlen op ‘de dynamische consument van vandaag’. “Huawei begrijpt dat dynamische consumenten een toestel zoeken dat past bij hun snelle levensstijl”, vertelt Richard Yu, de CEO van Huawei. “De Huawei Nova is speciaal ontworpen om gebruikers nieuwe ervaringen te bieden met hun buitengewone prestaties, stijlvolle ontwerp en geavanceerde camerafuncties. Dat maakt het bij uitstek uitstekende toestellen voor een generatie die hun leven via een smartphone beleeft.

Wat dat precies inhoudt? Hieronder benoemen we per telefoon de specificaties, zodat je een beter beeld krijgt van de mogelijkheden van de Huawei Nova en Nova Plus. Voordat we je voor niets warm maken voor deze smartphone: alleen de Huawei Nova komt in Nederland op de markt, de Nova Plus niet

Specificaties van de Huawei Nova

Huawei Nova1De Huawei Nova krijgt een scherm met een formaat van 5 inch en een Full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. Onder de moterkap zit de nieuwe Snapdragon 625-processor. Ter ondersteuning heeft de telefoon 3 GB werkgeheugen en de hoeveelheid opslaggeheugen is 32 GB, dat overigens uitbreidbaar is. Met de Nova schiet je foto’s in 12 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 3020 mAh.

Huawei Nova Plus specificaties

De Huawei Nova Plus heeft grotendeels dezelfde specificaties als de gewone Nova, maar het scherm is met 5,5 inch bijvoorbeeld groter. Dit display heeft dezelfde Full HD-resolutie. Ook deze telefoon krijgt 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit. Foto’s maak je met de telefoon in 16 megapixel. Overigens hebben beide telefoons een vingerafdruksensor en USB C. De Nova Plus heeft een batterij met een inhoud van 3340 mAh.

In Nederland komt dus alleen de Huawei Nova op de markt. Hij krijgt een adviesprijs mee van 399 euro. De Huawei Nova Plus, die dus niet in Nederland op de markt komt, gaat 429 euro kosten. Het is nog onbekend wanneer precies de Huawei Nova verkrijgbaar zal zijn, maar dat zal in ieder geval dit jaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters