‘Huawei nu mondiale nummer drie’

Achter Samsung en Apple is nu fabrikant Huawei de mondiale nummer drie qua verkopen van mobiele telefoons. Microsoft is de grote verliezer en keldert uit de top drie.

Strategy Analytics marktaandeel

Dit meldt marktonderzoeker Strategy Analytics, dat onderzoek deed naar het marktaandeel van telefoonfabrikanten in het afgelopen kwartaal. Het gaat hier niet alleen om de verkoop van smartphones, maar ook om de verkoop van gewone mobiele telefoons.

In het afgelopen kwartaal verkocht Samsung 89 miljoen telefoons, wat goed is voor een marktaandeel van 20,5 procent. Apple heeft dankzij de verkoop van 47,5 miljoen telefoons een marktaandeel van 10,9 procent. Huawei verscheepte 30,9 miljoen exemplaren en heeft daardoor een marktaandeel van 7 procent.

Een jaar geleden had Microsoft nog een marktaandeel van 11,8 procent, terwijl dat nu 6,4 procent is. Het aantal verkochte telefoons daalde van 50,3 miljoen naar 27,8 miljoen exemplaren. Microsoft bezet nu wereldwijd de vierde plaats.

Xiaomi is nu de wereldwijde nummer vijf, met 19,8 miljoen verkochte mobiele telefoons. Vorig jaar waren dat er in het tweede kwartaal 15,1 miljoen. Het marktaandeel van de Chinese fabrikant is 4,6 procent: een stijging van 1,1 procentpunt.

De verkoop van de hoeveelheid mobiele telefoons nam jaar op jaar toe met 6,6 miljoen exemplaren. Het afgelopen kwartaal werden er 434,6 miljoen mobiele telefoons verscheept. Volgens Strategy Analytics is 80 procent van de mobiele telefoons een smartphone.

Hoewel Samsung dus nog altijd de grootste is, wordt er wel aan de stoelpoten van de Zuid-Koreaanse fabrikant gezaagd. Het marktaandeel van Apple nam toe en dat van Huawei en Xiaomi ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters