Huawei onder toezicht Britse veiligheidsdienst

Uit angst voor spionage heeft de Britse overheid besloten strenger toezicht te gaan houden op fabrikant Huawei. De Government Communications Headquarters (GCHQ) zal de komende tijd een oogje in het zeil gaan houden nadat uit onderzoek is gebleken dat Huawei intern niet genoeg doet om de veiligheid te waarborgen.

Huawei wordt al langer beticht van het hebben van te nauwe banden met de Chinese overheid. Het bedrijf heeft in het verleden zelfs gedreigd zich terug te trekken van de Amerikaanse markt omdat zij niet tussen de Chinese en de Amerikaanse overheid in wilde komen te staan.

In Engeland leidde dergelijke verdenkingen tot de oprichting van de Huawei Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC). Deze tak van het bedrijf wordt gerund door Hauwei-medewerkers en moet de apparatuur controleren op eventuele veiligheidsrisico’s.

De Britse Nationale Veiligheidsadviseur heeft onderzoek gedaan naar de HCSEC-afdeling en is tot de conclusie gekomen dat het niet nodig is om overheidspersoneel in de afdeling te implementeren. Dit in tegenstelling tot een eerder verzoek van een aantal parlementariërs die voorstelden om dat wel te doen. Wel zal de afdeling onder strenger toezicht van de GCHQ komen te staan. Ook zal de GCHQ personeelswijzigingen bij de hogere functies van het bedrijf vanaf nu goed moeten keuren.

Bron: BBC

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters