Huawei onder toezicht Britse veiligheidsdienst

Uit angst voor spionage heeft de Britse overheid besloten strenger toezicht te gaan houden op fabrikant Huawei. De Government Communications Headquarters (GCHQ) zal de komende tijd een oogje in het zeil gaan houden nadat uit onderzoek is gebleken dat Huawei intern niet genoeg doet om de veiligheid te waarborgen.

Huawei wordt al langer beticht van het hebben van te nauwe banden met de Chinese overheid. Het bedrijf heeft in het verleden zelfs gedreigd zich terug te trekken van de Amerikaanse markt omdat zij niet tussen de Chinese en de Amerikaanse overheid in wilde komen te staan.

In Engeland leidde dergelijke verdenkingen tot de oprichting van de Huawei Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC). Deze tak van het bedrijf wordt gerund door Hauwei-medewerkers en moet de apparatuur controleren op eventuele veiligheidsrisico’s.

De Britse Nationale Veiligheidsadviseur heeft onderzoek gedaan naar de HCSEC-afdeling en is tot de conclusie gekomen dat het niet nodig is om overheidspersoneel in de afdeling te implementeren. Dit in tegenstelling tot een eerder verzoek van een aantal parlementariƫrs die voorstelden om dat wel te doen. Wel zal de afdeling onder strenger toezicht van de GCHQ komen te staan. Ook zal de GCHQ personeelswijzigingen bij de hogere functies van het bedrijf vanaf nu goed moeten keuren.

Bron: BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters