Huawei ontkent massieve staatssteun van Chinese overheid

De Chinese telefoonmaker Huawei, die momenteel met erg goedkope smartphones voet aan de grond probeert te krijgen in Amerika en Europa, ontkent beschuldigingen van een Amerikaanse bankdirecteur dat het bedrijf dit alleen kan vanwege massieve financiële steun van de Chinese overheid.

Huawei Ideos X1

Huawei brengt zeer goedkope Androidtelefoons op de markt met aardige specificaties. De prijs-kwaltieitsverhouding is voor concurrenten nauwelijks te evenaren.

Dit leidde onlangs tot een beschuldigende vinger van de president van de Export-Import Bank in Amerika, Fred Hochberg. In een speech zei deze: ”Deze overheidssteun stelt Huawei in staat om zijn kosten flink te drukken, waardoor zij kun kopers prijzen kunnen bieden die lager zijn dan de concurrenten. De realiteit is dat deze ondoorzichtige staatssteun buitenlandse regeringen in staat stelt om agressief marktaandeel te verwerven en uiteindelijk die markt te domineren.”

Huawei ontkende niet dat het bedrijf gebruik maakt van bepaalde exportsubsidies van de Chinese overheid, maar dat zou maar een klein bedrag zijn.

Bron: Cellular News

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters