Huawei’s geheime wapen komt in november: iPhone-killer

Samsung werkt al jaren aan een opvouwbare Android smartphone. Sterker nog, in 2014 werd al achter gesloten deuren een prototype getoond. Eind vorig jaar bevestigde de fabrikant dat de opvouwbare Galaxy Note X in 2018 uit gaat komen.

Huawei troeft Samsung af met opvouwbare smartphone

Dat deed Samsung vlak voor de lancering van de iPhone X. Sindsdien is duidelijk geworden dat nog enkele obstakels overwonnen moeten worden. Ondertussen lijkt het er sterk op dat de opvouwbare Galaxy pas begin 2019 op de markt gaat komen. Apple werkt overigens aan een opvouwbare iPhone, maar die komt pas na 2020 op de markt.

Althans, als we de geruchten moeten geloven. Fans moeten dus nog even geduld hebben. Een grote concurrent van zowel Apple als Samsung gaat naar verluidt gretig gebruik van maken. Dan hebben we het over Huawei, de op twee na grootste smartphonefabrikant ter wereld.

Huawei P20 Pro review design
De Huawei P20 Pro

De Chinese gigant wil in 2020 de grootste zijn. Vroeg knallen met een futuristisch, opvouwbaar toestel kan daarin een belangrijke rol gaan spelen. Volgens insiders heeft Huawei het tempo opgevoerd en wordt hun opvouwbare Android smartphone al in november onthuld.

Het buigbare scherm wordt geproduceerd door LG, aldus de betrouwbare bronnen. Daarmee zou Huawei dus Samsung aftroeven, door als eerste in de schijnwerpers te staan met deze innovatie. Het toestel van de Chinese fabrikant vouwt naar binnen toe, in plaats van naar buiten.

Dat geldt ook voor de opvouwbare smartphone van Samsung. Naar buiten toe vouwen is met de huidige technologie een stuk moeilijker. Eerder deze maand kwam de Huawei P20 Pro uit, een toestel met drie camera’s aan de achterkant. Iets wat Apple naar verluidt ook van plan is.\

Prototype of massaproduct?

Als Huawei keer op keer als eerste met dat soort features kan komen, dan is de troon wellicht echt in zicht. Voorlopig kun je dit soort nieuwtjes echter het beste met een korrel zout nemen. Bovendien zou het ook zomaar om een prototype kunnen gaan, die het merk in november onthult om te peilen of er interesse is.

Dat is een hele andere stap dan het uitbrengen van een consumentenmodel, een massaproduct. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om volledig op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen!

🔥Lees ook: Alvast koekeloeren naar Apple’s gebogen iPhone

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters