Ook Huawei doet mee met race eerste opvouwbare smartphone

Hoewel we elk jaar weer nieuwe features krijgen en krachtigere hardware, zijn smartphones de laatste paar jaren niet zo gek veel veranderd. Tijd dus voor de volgende “revolutie”. Afgaande van de talloze geruchten lijkt die te komen in de vorm van een opvouwbare smartphone. We weten dat Samsung, Apple en LG er al een tijdje mee bezig zijn. Volgens de laatste berichten blijft ook Huawei niet achter en is de smartphonemaker ook al druk met flexibele displays.

Samenwerking met BOE

ETnews laat weten dat Huawei blijkbaar samenwerkt met de Chinese display leverancier BOE om zijn opvouwbare toestellen op de markt te zetten. BOE zou volgens het rapport bezig zijn met en 8 inch opvouwbaar OLED scherm, gebaseerd op zijn zesde generatie diode design. Volgens bronnen binnen de industrie zou BOE echter niet alleen voor Huawei bezig zijn met flexibele displays. De leverancier zou al bezig zijn voor twee klanten en werken aan vier verschillende opvouwbare producten.

Huawei

Huawei eerste met opvouwbare smartphone?

Hoewel Huawei er dus mee bezig is, blijft de vraag wanneer we daadwerkelijk een opvouwbaar toestel kunnen verwachten. Het begint inmiddels wel erom te spannen en de race om als smartphonemaker met het eerste opvouwbare toestel te komen is in volle gang. Er werd voorspeld dat Samsung dit jaar met zo’n toestel zou komen, maar het ziet er niet echt naar uit dat zoiets ook gaat gebeuren. Ook Apple lijkt dit jaar niet met een opvouwbare telefoon te komen. Wie weet dat Huawei wel de race wint en een stap dichter komt bij het doel om de grootste smartphonemaker te worden.

Via: Pocketnow

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters