Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone

Huawei heeft ook een werkende opvouwbare smartphone, zo heeft de Chinese techgigant per verrassing onthuld. Maar wat is het bedrijf ermee van plan?

Opvouwbare smartphones: de volgende stap

Samsung bevestigde onlangs na jaren aan speculatie en prototypes dat het hoogstwaarschijnlijk een opvouwbare smartphone gaat uitbrengen, tot de grote verrassing van analisten.

Men verwachtte namelijk dat de Koreaanse fabrikant eerst zou profiteren van zijn positie als marktleider, alvorens de volgende stap te zetten. De concurrentie, zelfs Apple, staat immers voor de deur voor Samsung’s OLED-technologie.

opvouwbaar samsung

Maar nee, Samsung houdt het tempo erin. Overigens is Apple ook al aan het experimenteren met opvouwbare iPhones. Er is echter een probleem: hoe kan het prototypes bestellen, als het Samsung nodig heeft voor het scherm? Dan zou de Koreaanse concurrent meteen weten wat Apple van plan is.

Daarom is Apple naar verluid in gesprek met LG. De Google Pixel 2 en LG V30 worden echter op een vlak afgebrand: de belabberde OLED-panelen. Oeps!

Google Ppixel 2 XL
De Google Pixel 2 XL

Apple laat dus nog even op zich wachten, maar dat betekent niet dat Samsung volgend jaar in zijn eentje gaart verrassen. Volgens bronnen binnen de industrie is Huawei ook bijna klaar met zijn opvouwbare Android smartphone.

Huawei bevestigt plannen voor opvouwbare smartphone

Sterker nog, het toestel in kwestie kan volgend jaar al uitkomen. Het blijft niet bij geruchten, want Huawei CEO Richard Yu heeft nu zelf een gedeelte bevestigd tegenover Cnet.

Volgens hem heeft Huawei een werkend prototype van zijn opvouwbare smartphone. Begin echter niet te vroeg met juichen, want er zijn nog steeds verbeteringen nodig qua design, en flexibelere schermtechnologie.

Huawei Mate 10 Pro
De Huawei Mate 10

Daarvoor zal Huawei grotendeels afhankelijk zijn van andere fabrikanten, waarmee Samsung opnieuw een bijzondere marktpositie heeft. Overigens onthulde ZTE afgelopen week al een opvouwbare smartphone, de ZTE Axon M.

Geen scharnier of gat

Althans, het is geen opvouwbare smartphone op de manier die Huawei, Apple en Samsung in gedachten hebben. Het gaat hier simpelweg om twee schermen, met een scharnier in het midden. Uniek, maar niet zo futuristisch als het klinkt. Hier kun je de ZTE Axon M in actie checken.

ZTE AXON M opvouwbare smartphone
De ZTE Axon M

Volgens Huawei’s Richard Yu heeft het huidige prototype van Huawei ook twee schermen met een gat ertussen, maar daar is de Chinese CEO niet tevreden mee: “Dat is niet goed, met dat gat moeten we absoluut korte metten maken.”

Maak je dus geen zorgen, want de Chinese techgigant neemt dus geen genoegen met een middenweg. Dat is ook wel nodig. Huawei wil immers binnen enkele jaren Samsung en Apple inhalen. Alles wijst er echter op dat ze dat kan gaan lukken.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters