‘Huawei P10 legt focus op audio en 3D filmen’

Met de Huawei P9 heeft het Chinese merk een zeer goede telefoon geproduceerd, waarbij vooral de dubbele Leica camera veel aandacht krijgt. De camera van de opvolger van de P9, de Huawei P10 zal wederom een camera hebben van Leica. De functionaliteit zal wellicht meer gericht zijn op het filmen in 3D.

Daarnaast zal de focus van de P10 liggen op de audiokwaliteit. In onze gesprekken met de heer Changzu van Huawei kwam naar voren dat hiervoor een samenwerking zal worden aangegaan met een derde partij. Toen ik vroeg welke partij dit ging worden ving ik bot, maar het ligt in de lijn der verwachting dat dit JBL gaat worden, aangezien Huawei al vaker met JBL heeft samengewerkt. Ook het logo van Harman Kardon is hier in Shenzen een paar keer langsgekomen.

Dubbele camera zal wellicht worden ingezet om 3D te filmen

In een interview met mr. Sim, verantwoordelijk voor de P-series bleek dat er telkens wordt gekeken of de dubbele camera ten volle wordt ingezet. ‘De samenwerking met Leica bevalt erg goed, maar we willen onze focus ook gaan uitbreiden naar VR. Het is dan ook niet ondenkbaar dat we de dubbele camera zullen inzetten als 3D camera.’ Momenteel wordt de tweede camera gebruikt om detail te verscherpen.

 Conference call kwaliteit beter door nieuwe circuit lay-out

In tegenstelling tot de camera is een speaker lastig te communiceren met de eindgebruiker. Foto’s kunnen gewoon worden getoond, maar audiokwaliteit moet echt worden gehoord. Dit is niet eenvoudig te doen via het internet. Toch is er zeker vraag naar een verbeterde audiokwaliteit in een mobiele telefoon aldus Huawei. Niet alleen de speakerset wordt onder handen genomen, maar ook de microfoon. Waardoor vooral het handsfree bellen een stuk beter gaat worden. Dit is ideaal bij een conference call waarbij de Huawei P10 eenvoudig op de tafel kan worden gelegd en meerder mensen deel kunnen nemen aan een groepsgesprek.

 Voorlopig geen wireless charging

De Huawei P10 gaat overigens geen wireless charging krijgen, volgens Sim is de techniek nog niet volwassen genoeg om goed te weken. Ook zorgt het metaal ervoor dat er nog niet goed kan worden opgeladen. Dus mocht Huawei deze functie willen toevoegen dan zal er gekeken moeten worden naar een nieuw soort materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

BlackBerry KeyOne

BlackBerry werkt aan twee nieuwe Android smartphones lees verder

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?

Patenten onthullen toekomst Google Pixel smartphones lees verder

OnePlus Pete Lau

OnePlus CEO reageert uitgebreid op kritiek OnePlus 5 lees verder

smartphone

Onderzoek: met een smartphone in de buurt word je dommer lees verder

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters