Huawei onthult Huawei P10 en P10 Plus: alles dat je moet weten

Huawei heeft vandaag de opvolger van de zeer succesvolle Huawei P9 onthuld, de Huawei P10. Daarnaast toonde het Chinese bedrijf ook de Huawei P10 Plus, een toestel met een net wat hoger prijskaartje.

Huawei P10

Huawei P10Het Chinese bedrijf Huawei heeft zojuist de Huawei P10 aangekondigd. Dit toestel heeft dezelfde processor als de Huawei Mate 9, die een aantal maanden geleden gelanceerd werd door het bedrijf. Dit is de Kirin 960-chipset. De achtkernige processor klokt op maximaal 2,4GHz. Deze processor heeft het motto ‘Born fast, stay fast’.Verder heeft de Huawei P10 een 3200mAh accu die door middel van SuperCharge opgeladen wordt.

Software

Op het softwaregebied zien we Android 7.0 Nougat voorgeïnstalleerd in combinatie met EMUI 5.1. EMUI 5.1 is nieuw, aangezien de Huawei Mate 9 werd geleverd met EMUI 5.0. Volgens Huawei gaat EMUI 5.1 een stap verder op het gebied van prestaties, functies en de gebruikerservaring op zich zelf. Met een zogenaamde Machine Learning Algoritme leert het toestel het gedrag van de gebruiker, waardoor het op basis hiervan het werkgeheugen en app-gebruik optimaliseert.

Huawei P10

Camera’s

Waar ook een flinke verbetering is doorgebracht, is in de camera’s van de Huawei P10. De Huawei P9 beschikte al over twee camera’s op de achterkant door samenwerking met Leica. Nu heeft Huawei dit opnieuw gedaan, maar de camera’s verbeterd. Dit doen ze met Leica Dual-Camera 2.0-functie. De achtercamera’s zijn een 12-megapixelcamera en een 20-megapixelcamera. De eerstgenoemde is een camera mét een RGB-sensor, terwijl de laatstgenoemde dit net heeft. In de software van het toestel worden beiden foto’s gecombineerd, zodat je de details en het licht krijgt van de 20-megapixelcamera, en de kleuren hebt van de 12-megapixelcamera.

Huawei P10

Huawei P10 Plus

Naast de Huawei P10 is er ook de Huawei P10 Plus aangekondigd. In plaats van het full HD-paneel, wat te vinden is in de P10, heeft de Huawei P10 Plus een quad HD-resolutie. Dit is hierdoor ook het eerste toestel in de P-lijn van Huawei met een quad HD-resolutie met een schermgrootte van 5.5 inch.

Beschikbaarheid

De Huawei P10 zal in vier kleuren beschikbaar worden. Dit zijn de kleuren zwart, blauw, goud en zilver. Ook de P10 Plus wordt in de gelijke kleuren geleverd. De Huawei P10 zal voor €599,- over de toonbank gaan, terwijl de P10 Plus voor €749,- verkocht zal worden.

De mensen die de Huawei P10 of P10 Plus al eerder bestellen, krijgen een Leica Sofort Camera ten waarde van €289,- bij hun telefoon. De voorwaarde is wel dat je de toestel moet bestellen bij deze website.

Ook kunnen mensen die de P10 of P10 Plus hebben gekocht zich kosteloos registreren voor het Huawei VIP-service.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters