Huawei P10 onthullingsdatum bevestigd

Op het Mobile World Congress eind deze maand zullen veel smartphonefabrikanten hun nieuwe toestellen aankondigen. Ook Huawei zal dit gaan doen. Zojuist is door het bedrijf bevestigd dat het zal komen met de Huawei P10, de opvolger van de succesvolle Huawei P9.

Huawei P10

Een paar maanden geleden heeft het Chinese bedrijf de opvolger van de Huawei Mate 8 aangekondigd: de Huawei Mate 9. Het is onlangs bevestigd dat het bedrijf eind deze maand de opvolger van de Huawei P9 zal gaan aankondigen. Dit is de Huawei P10. Specificaties zijn nog niet officieel aangekondigd, maar dit betekent niet dat er geen geruchten zijn over de vermoedelijke specificaties.

Volgens de laatste geruchten zullen er twee varianten van de Huawei P10 komen, de P10 en de P10 Plus. Beide toestellen krijgen een 5,5-inchscherm met een Quad HD-resolutie. Ook zullen beide smartphones de Kirin 960-chipset krijgen, die we ook al hebben gezien in de Huawei Mate 9. Verder krijgen ze naar verluidt twee camera’s achterop met 12 megapixel. De camera’s worden gemaakt door Leica.

Het verschil tussen de twee toestellen is nog niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk krijgt de Huawei P10 6GB aan werkgeheugen, terwijl de P10 Plus 8GB aan werkgeheugen zal krijgen. Wat ook een verschil kan worden, is een deel van het uiterlijk. Waarschijnlijk krijgt de P10 Plus een afgerond scherm aan de zijkanten, terwijl de normale P10 een ‘normaal’ scherm zal krijgen.

Change The Way The World Sees You” is de tekst dat in de video wordt vermeld. Dit kan duiden op een aantal functies van de P10. Het kan zijn dat deze tekst te maken heeft met de camera van het toestel.

Mobile World Congress

Fabrikanten proberen steeds op een andere wijze uniek te zijn met hun smartphones. De ‘trend’ van dit jaar zal waarschijnlijk toestellen zijn zonder schermranden, iets wat we ook al zagen bij de Xiaomi Mi MIX. Bedrijven als LG, Nokia, Sony en Samsung zullen met nieuwe toestellen komen. Het is wel al bevestigd dat Samsung niet met de S8 komt op het MWC, maar enkele maanden later.

Beschikbaarheid

Dat Huawei de P10 op het MWC aankondigd, is zeker. Dit zullen ze op 26 februari doen, vlak voor het MWC dus eigenlijk. Op deze datum zullen er persconferenties zijn van onder andere Samsung, LG, Nokia, Huawei en Sony. Hoeveel de P10 en P10 Plus gaan kosten, is nog niet bekend. Geruchten gaan al wel dat de P10 Plus voor $799,- over de toonbank zal gaan.

Bron: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters