‘Benchmark onthult specificaties van de Huawei P10’

De specificaties van de opvolger van de zeer populaire Huawei P9 zijn onthuld, de Huawei P10. Kan het Chinese merk opnieuw indruk maken?

Huawei P9

De Huawei P9 is een groot succes. De krachtige Kirin 955 chipset, de dubbele Leica camera’s aan de achterkant en een scherpe prijs hebben ervoor gezorgd dat Huawei sinds april dit jaar maar liefst 9 miljoen exemplaren heeft verkocht. Het einde van het jaar nadert, wat betekent dat we uit kunnen gaan kijken naar de opvolger van de P9. Kan Huawei opnieuw indruk maken met de Huawei P10?

Huawei P10 specificaties

We kunnen vandaag waarschijnlijk gedeeltelijk een antwoord geven op die vraag. Het lijkt er namelijk op dat de Huawei P10 door een benchmarktest is gehaald. Huawei heeft een toestel getest met de codenaam LON-L29. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om de P10, gezien de P9 LON-L19 als nummer had. De resultaten zijn op het internet verschenen en onthullen de vermeende specificaties van het toestel. Uit de benchmark blijkt dat de P10 een 5.5-inch scherm met een resolutie van 1440 x 2560 heeft. Onder de motorkap van de onaangekondigde smartphone zit volgens de resultaten Huawei’s eigen Kirin 960 chipset met een octa-core 2.3GHz CPU en de Mali G-71 GPU. Het geteste model heeft 6GB aan werkgeheugen en 256GB aan opslaggeheugen.

Dubbele camera?

De Huawei P9 onderscheidde zich dankzij de dubbele camera’s aan de achterkant, ontwikkeld in samenwerking met het Duitse Leica. De resulterende kiekjes zijn lang niet altijd indrukwekkend, maar het zorgde er wel voor dat het toestel van Huawei opviel. Uit de benchmark blijkt dat de Huawei P10 een 12MP camera aan de achterkant heeft. Het is echter niet duidelijk of het opnieuw om een dubbele camera krijgt. Aan de voorkant van het toestel zit een 8MP camera. Het onaangekondigde model van de Chinese fabrikant draait op Android 7.0 Nougat.

Aankondiging

Huawei zal geen haast hebben om het nieuwe toestel aan te kondigen, gezien er alleen al in de laatste twee maanden 3 miljoen exemplaren van de Huawei P9 zijn verkocht. Dat betekent dat de betaalbare smartphone nog steeds zeer populair is. Naar verwachting zal de smartphonefabrikant de P10 op zijn vroegst eind maart of begin april volgend jaar onthullen.

Bron: GFXBench

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters