‘Niet elke Huawei P10 is even snel: welke heb jij?’

De Huawei P10 is inmiddels verkrijgbaar en wij hebben het toestel al getest in onze review. Toch zit er een kwaaltje in het toestel, dat misschien niet gelijk opgemerkt zal worden. De snelheid van het toestel kan namelijk relatief sterk variëren in vergelijking met een andere Huawei P10.

Huawei P10

De Huawei P10 is het meest recente vlaggenschip van het Chinese bedrijf Huawei. De P10 beschikt over een Kirin 960-processor, die is ontwikkeld door de fabrikant zelf. Verder beschikt het toestel over 4GB aan werkgeheugen. Het 5.2-inchscherm is een lcd-paneel met een Full HD-resolutie. Daarnaast draait de P10 op Android 7.0 Nougat met de bekende EMUI-skin eroverheen.

Verschil in snelheid

Hoewel er wél altijd een Kirin 960-processor in de P10 zit in combinatie met 4GB aan werkgeheugen, zit het ‘probleem’ hem in de snelheid van het werkgeheugen. Al een tijdje is de LPDDR4-technologie op de markt, maar Huawei stopt er in sommige toestellen de ‘oude’ LPDDR3-modules in. Dit doet het bedrijf waarschijnlijk om de kosten laag te houden, maar wel de normale prijs te vragen van elke andere Huawei P10. Er is een zestal aan mogelijkheden verschenen door een Reddit-gebruiker, die je mogelijk kunt krijgen bij het aanschaffen van een Huawei P10. De mogelijkheden zijn als volgt:

 • LPDDR3 + eMMC 5.1
 • LPDDR3 + UFS 2.0
 • LPDDR3 + UFS 2.1
 • LPDDR4 + eMMC 5.1
 • LPDDR4 + UFS 2.0
 • LPDDR4 + UFS 2.1

Nu is de eerstgenoemde de optie waarbij je het meest zal merken dat de snelheid van het toestel niet optimaal is. Mocht het inderdaad zo zijn dat er zes verschillende mogelijkheden zijn, dan is het een soort ‘gokken’ bij het kopen van een P10. Het is trouwens niet bekend of dit ook het geval is bij de P10 Lite.

Huawei P10 opslagsnelheid en ram

In bovenstaand tabel zien we verschillende benchmarks van de geheugensnelheid van de Huawei P10. De linker benchmark is van een gebruiker die ‘geluk’ heeft en beschikt over het UFS 2.1, opslagsysteem. De middelste gebruiker heeft UFS 2.0, terwijl de rechtergebruiker de versie heeft met het eMMC 5.1 geheugen. Nu is het verschil tussen UFS 2.0 en 2.1 niet drastisch. Het verschil tussen UFS 2.0 en eMMC 5.1 is dat wel. Je zult bij laatstgenoemde merken dat applicaties wat minder snel opstarten en dat het gebruik van deze telefoon dus wat langzamer gaat dan de andere twee.

Bron: Reddit via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mark van Woerden -

   Je kunt de app ‘AndroBench’ downloaden, waarna je de opslagsnelheid van je toestel kunt testen. Sommige gebruikers zitten rond de 700MB/s, terwijl anderen niet verder komen dan 300MB/s. Zo kun je inschatten welke ‘versie’ je hebt.

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters