Eerste vermeende specificaties van de Huawei P11 duiken op

De Huawei P10 en de P10 Plus zijn nog maar net beschikbaar, maar toch zijn de eerste vermeende specificaties van de Huawei P11 al opgedoken.

Huawei P11

De Huawein P10 en P10 Plus werden afgelopen februari aangekondigd. Toch begint de geruchtenmolen rondom de opvolger van de Huawei P10 al op gang te komen: de Huawei P11. Een Chinese bron heeft al enkele details uit de doeken gedaan. Het is nog ontzettend vroeg, dus er kan nog een hoop veranderen, maar toch is het interessant om alvast een voorproefje te krijgen.

Huawei P10
De Huawei p10

De geruchten verschenen op een respectabele Chinese techsite en werden vervolgens op het Chinese sociale netwerk Weibo gedeeld. Neem ze desondanks met een flinke korrel zout. Maar goed, op naar de verwachte specificaties!

Kirin 970

Volgens de bron wordt de Huawei P11 aangedreven door Huaweui’s eigen Kirin 970 chipset. De chip is geproduceerd op het 10nm procede. Dat mag je snel weer vergeten, maar het effect zal je wel lang bijblijven: de chip wordt er een stuk zuiniger door.

Naar verwachting zal de nieuwe chip later dit jaar al worden aangekondigd. Verder claimt de bron dat de Huawei P11 8GB aan werkgeheugen heeft. Het blijft de vraag of je daar wat aan hebt als doorsnee consument, maar smartphonefabrikanten pakken alle kansen aan om op te vallen.

Huawei P10

Ook heeft de Huawei P11 naar verluidt een 4K-scherm. Volgens de Chinese bron heeft het toestel navigatie-knoppen op het scherm, en hoopt Huawei de vingerafdrukscanner ook in het paneel te implementeren. Samsung en Apple hebben daar echter moeite mee met hun eigen toestellen, dus begin niet te vroeg te juichen.

Dunne schermranden en Android O

Het ligt natuurlijk voor de hand, maar de bron beweert ook dat de Huawei P11 dunne schermranden krijgt. De Chinese fabrikant moet wel. Het ambitieuze bedrijf wil Samsung en China inhalen, dus een toestel dat begin volgend jaar uitkomt kan niet meer wegkomen met dikke schermranden.

Ten slot wordt er beweerd dat de Huawei P11 standaard op Android O draait, met Huawei’s eigen skin. De gelekte details zouden zomaar kunnen kloppen. De kans is echter groot dat ze kloppen omdat het allemaal zo voor de hand ligt, in plaats van dat de bron echt insiders-informatie heeft.

We gaan hopelijk in februari 2018 ontdekken wat Huawei met de P11 van plan is. Overigens wordt het hoogstwaarschijnlijk niet het eerste toestel met de Kirin 970. Dat wordt naar verwachting namelijk de Huawei Mate 10. Die kun je eind dit jaar verwachten.

Bron: Weibo

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Grace -

    Ik heb voor het eerst een huawei p10 plus. Daarvoor heb ik altijd Samsung Note gehad ik heb alle note gehad tot dat de note 7 ontplofte. Nu ik de huawei heb wil ik niets anders. Ben dik tevreden.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters