Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X

Met de iPhone X introduceerde Apple voor het eerst sinds jaren een compleet nieuw design. De dunne schermranden zorgden ervoor dat de iPhone zich weer met de concurrentie kon meten. Diezelfde designkeuze leverde echter ook het meest controversiële element van de iPhone X op: de notch. Het lijkt erop dat Huawei volgt met de Huawei P11.

Huawei P11

Dat is de inham bovenin het scherm van de iPhone X. Die inham was nodig, omdat er verder geen plek is voor de sensoren. Het toestel kan je gezicht herkennen, en voor de benodigde technolgie is er nou eenmaal ruimte nodig. Of je het nou mooi vindt of spuuglelijk: het blijft controversieel.

Het is slechts een kwestie van tijd voor een Android smartphone een inham krijgt. Xiaomi lost het op met een dikkere kin, met daarin de selfiecamera. Het toestel dat het dichtst bij de notch van de iPhone X in de buurt komt, is de Essential Phone.

Jony Ive iPhone X

Het lijkt er nu echter sterk op dat een grote speler volgend jaar Apple achterna gaat. Dan hebben we het over Huawei. Naar verluidt krijgt de Huawei P11 een flinke inham aan de voorkant. De Chinese techgigant wil met het flagship de focus leggen op de camera’s. Dat bleek uit gelekte informatie van de bekende leaker Evan Blass. Het toestel krijgt aan de achterkant een driedubbele camera.

Software verraadt notch

Nu hebben ontwikkelaars nog een clue gespot. In de officiële firmware van Huawei vonden ze een afbeelding genaamd “RoundCornerDisplay”. Een bijbehorend configuratiebestand laat weinig aan de verbeelding over, en verwijst naar de afbeelding als ‘notch’. Het bestand hoort bij een toestel met een 6.01-inch scherm met een resolutie van 2160 x 1080.

Huawei P11 Notch

De boot-animatie gebruikt echter een resolutie van 2244 x 1080, omdat een stukje ingenomen wordt door de notch. Niet zo toevallig komen die specificaties precies overeen met wat we al weten over de Huawei P11. Kan Huawei zo een nog groter publiek aanspreken, of gaat dit trouwe fans storen? Check ondertussen de gelekte renders van de Samsung Galaxy S9.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters