Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie

Sinds het begin van de samenwerking met Leica blijft Huawei innoveren op het gebied van fotografie. De Huawei P9 was bijvoorbeeld een van de eerste smartphones met een dubbele camera. Met de Huawei P11 gaat de Chinese techgigant een stap verder. Dat blijkt uit gelekt promotiemateriaal, afkomstig van de bekende leaker Evan Blass.

Huawei pakt uit met driedubbele camera

De teasers tonen een opvallend detail: de Huawei P11 krijgt maar liefst drie camera’s, aan de achterkant van het toestel. Bovendien ligt de resolutie van de sensoren ook nog eens zeer hoog. Dat zegt niet per se alles over de kwaliteit van de resulterende foto’s, maar Huawei pakt het duidelijk ambitieus aan.

Daarnaast wijzen verschillende bronnen op een notch. Ja ja, de gevreesde inham van de iPhone X. Naar verluidt zal de Chinese fabrikant een vergelijkbare oplossing in de Huawei P11 verwerken. De inham is nodig om alle 3D-sensoren in te verwerken. De inham dook onlangs al op in software van Huawei.

Huawei P11 Notch

Het moge duidelijk zijn: Huawei wil het opnemen tegen de iPhone X. Daarvoor is een flinke portie gezichtsherkenning nodig. De OnePlus 5T kan bijvoorbeeld razendsnel je gezicht herkennen, sneller dan de iPhone X in sommige gevallen. Dat doet het toestel echter met de selfiecamera, niet met dieptesensoren. Voor de gebruiker even snel, of zelfs sneller dus, maar lang niet zo veilig.

Demonstratie van gezichtsherkenning duikt op

Huawei lijkt dus voor de aanpak van Apple te kiezen. Het populaire merk demonstreerde zijn technologie onlangs tijdens een event voor de Honor 7X en Honor View 10. Volgens de Italiaanse blog zal dezelfde technologie in de Huawei P11 verwerkt worden. Nu is de demonstratie eindelijk in videovorm opgedoken.

In de YouTube-video, die je hierboven kunt bekijken, laat een ontwikkelaar van Honor zien hoe het systeem werkt. Hij registreert zijn eigen gezicht met behulp van de 3D-sensoren. Het gehele proces is opvallend snel. De zogeheten Point Cloud Depth Camera gebruikt infrarood om een raster met duizenden puntjes op je gezicht te projecteren. Daardoor kan de precieze vorm van je hoofd bepaald worden. Waar kennen we dat van? Precies, de TrueDepth-sensor van de iPhone X.

Huawei P11

De eerste indrukken zijn dus zeer positief. Dit is echter een technische demonstratie, dus begin niet te vroeg te juichen. Werkt het systeem even goed in het uiteindelijke product, ook na de massaproductie die vereist is? We gaan het ergens in 2018 hopelijk ontdekken. Huawei lijkt op het Android-vlak in ieder geval het spits af te bijten als het om 3D-sensoren en gezichtsherkenning gaat. Hier volg je het laatste nieuws over de Huawei P11. Check ook de Samsung Galaxy S9.

 

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters