Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20

Huawei was de eerste grote smartphonefabrikant met een dubbele camera op zijn toestel. Sindsdien is de rest van de markt gevolgd, inclusief Apple. Het is duidelijk dat de Chinese fabrikant op cameravlak wil blijven voorop lopen, in samenwerking met het Duitse Leica. Renders bevestigen namelijk het gerucht dat de aankomende Huawei P20 een driedubbele camera krijgt. Ja dat lees je goed, drie camera’s aan de achterkant.

Renders Huawei P20 gelekt

Gaat het nut hebben? Dat blijft een kwestie van afwachten. Meestal overschreeuwt Huawei de concurrentie qua kale specificaties, maar al helemaal op het gebied van camera’s leidt dat lang niet altijd ook daadwerkelijk tot de beste foto’s. De gelekte renders zijn afkomstig van een grote hoesjesfabrikant. Zij krijgen al eerder dit soort informatie, omdat ze nou eenmaal hun cases en hoesjes moeten ontwerpen, nog voor de lancering. Als consument wil je immers beschermende accessoires kunnen kopen, niet pas een maand later.

Huawei P20 renders camera Huawei P20 renders camera

Het gaat hier om de Huawei P20, maar er komt ook een Plus-model, Lite-model en misschien zelfs een Pro-variant. Naar verluidt krijgt alleen de Huawei P20 Lite ‘slechts’ een dubbele camera. De rest doet het met deze bijzondere setup. Verder valt het bij deze renders op dat er geen notch aan de voorkant zit. De schermrand aan de bovenkant loopt gewoon door. Het gelekte Plus-model had echter wel een inham. Gaat Huawei zulke drastische verschillen implementeren binnen dezelfde serie, of is een van de renders nep?

Huawei P20 renders camera Huawei P20 renders camera

We weten dat Huawei een van de eerste partijen is die na Apple zijn 3D gezichtsherkennings-technologie klaar heeft. Onlangs presenteerde het Chinese bedrijf al zijn implementatie. Naar verwachting zal dat een van de grote features van de P20-serie worden. Toch is er op deze render geen extra set aan sensoren te zien. Stelt Huawei de technologie een generatie uit, voor de Mate 11 wellicht?

Wat dat betreft roept alle gelekte informatie rondom de P20-serie steeds meer vragen op. Het wordt interessant om te zien wat het bedrijf allemaal gaat onthullen. In maart komen we er achter! Check hier alle andere gelekte schetsen en renders van de Huawei P20, P20 Lite en P20 Plus.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters