Gelekte renders tonen Huawei P20 Lite: notch, notch notch

Het leek er even op dat Huawei zijn nieuwe flagships eind deze maand zou onthullen. Dan vindt namelijk het jaarlijkse Mobile World Congress plaats. Samsung gaat daar de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. Nu weten we dat Huawei die confrontatie gaat ontwijken. De Huawei P20-serie krijgt zijn eigen evenement in maart. Slim, want je wil als fabrikant natuurlijk zoveel mogelijk schijnwerpers mee pakken. Ook met de Huawei P20 Lite.

Renders Huawei P20 Lite

Het wordt in ieder geval een controversiële serie aan Android smartphones. Uit alle geruchten en gelekte informatie blijkt namelijk dat de Chinese techgigant Apple achterna gaat. Dan hebben we het over de notch van de iPhone X. Dat is nou niet bepaald het meest geliefde onderdeel van de iPhone. Toch lijkt het er bijzonder sterk op dat de Huawei P20, P20 Plus en P20 Lite een inham krijgen, bovenin het scherm. Of gaat Huawei ze toch de Huawei P11, P11 Plus en P11 Lite noemen?

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite

Dat blijft voorlopig de vraag. Wat niet een vraag blijft, is hoe de toestellen eruit gaan zien. De immer betrouwbare @OnLeaks heeft gloednieuwe renders van de Huawei P20 Lite getoond. Dat is dus een goedkopere variant van het onaangekondigde vlaggenschip. In het verleden heeft de leaker al talloze vergelijkbare renders gedeeld, gebaseerd op fabrieksbestanden. In bijna elk geval bleek het nog te kloppen ook.

Het design komt overeen met eerder gelekte foto’s. We zien de dunne schermranden die kenmerkend moeten gaan worden, inclusief een notch. Aan de achterkant zitten ‘slechts’ twee camera’s. Slechts ja, want de Huawei P20 en P20 Plus krijgen naar verluidt namelijk een driedubbele camera. Het gaat om een 40MP-setup van Leica. Wat voor pakketje de P20 Lite met zich meebrengt, blijft voorlopig onduidelijk.

Al met al lijkt de P20 Lite een strak toestel te gaan worden. De dunne schermranden maken indruk, zeker gezien het om een goedkoper model gaat. De notch stoort op deze beelden niet zo als men verwachtte. In maart weten we meer! Check hier ook wat je van de Samsung Galaxy S9 kunt verwachten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters