Dit zijn de Huawei P20, P20 Lite en P20 Pro!

De leaks rondom de Huawei P20-serie schoten alle kanten op. Waar de eerste schetsen een driedubbele camera toonden, leek die bijzondere setup later weer te verdwijnen. Recente teasers toonden weer de driedubbele camera. Wat is het nou? De altijd betrouwbare leaker Evan Blass geeft nu voor goed antwoord op die vraag. Hoe? Door persrenders van de complete serie te delen. In het verleden waren zijn persrenders altijd de real deal, dus we kunnen nu echt zeggen: maak kennis met de Huawei P20, P20 Lite en P20 Plus.

Huawei P20

Huawei lanceert dus drie verschillende toestellen. Het standaard model, de Huawei P20, heeft een dubbele camera aan de achterkant. We zien een metalen frame, met een glazen achterkant en natuurlijk een notch aan de voorkant. Daarin zit de selfiecamera en een aantal sensoren. 2018 wordt dus ongetwijfeld het jaar van de notch. Aan de onderkant zit een vrij stevige kin, al helemaal vergeleken met de iPhone X. In tegenstelling tot veel andere fabrikanten heeft dat echter een goede reden: er zit een vingerafdrukscanner in.

Huawei P20

Huawei P20 Lite

We zijn aanbeland bij de goedkopere variant van de P20, de Huawei P20 Lite. Dit goedkopere model lijkt verrassend veel op de Huawei P20, met een paar grote verschillen. Aan de glazen achterkant zit nog steeds een dubbele camera, maar de vingerafdrukscanner is ook naar de achterkant verhuisd. Aan de voorkant zien we een grotere notch, en een minder praktische notch. Al met al een minder elegante smartphone. Maar goed, daar zal de prijs ook naar zijn.

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Pro

Maar waar blijft de langverwachte driedubbele camera? Maak je geen zorgen, want daar hebben de Huawei P20 Pro voor. Dit is de variant die we eerder voorbij zagen komen als de P20 Plus. Dit model is vrijwel identiek aan de Huawei P20, inclusief de notch en de schermranden. Er is echter een grote uitzondering: aan de achterkant zit een derde camera. Dit is de eerste keer dat we een smartphone met een driedubbele camera te zien krijgen. Huawei was ook (een van) de eerste met een dubbele camera, in samenwerking met Leica.

Huawei P20 Pro

Wat vind jij van het design van Huawei’s nieuwe flagship? Op 27 maart worden de drie smartphones officieel onthuld, dus tegen die tijd weten we meer over de exacte specificaties en werking van de camera-setup. Check ondertussen ook de nieuwe features van Android P!

🔥Lees ook: OnePlus 6 verslaat concurrentie in benchmarktest: controversieel detail gelekt

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters