Nog meer renders Huawei P20 Plus gelekt vlak voor officiële onthulling

Zoals verwacht beginnen er steeds meer renders op te duiken van de Huawei P20 toestellen, naarmate de officiële onthullingsdatum nadert. Via de bekende tipster @onLeaks zijn er nieuwe beelden naar boven komen drijven van de Huawei P20 Plus. Of accurater: één van de mogelijke verschijningsvormen van de P20 Plus.

Lol met camera modules

Aan het einde van de maand gaat de wereld ervan uit dat Huawei komt met drie versies van de Huawei P20. Er zou uiteraard een standaard model zijn en daarnaast een Lite en Plus versie. De smartphonemakers lijkt lol te hebben gehad met de camera modules. Eerdere gelekte beelden laten voor elk model weer een andere setup zien: een verticale en horizontale dual camera setup en voor het Plus model een verticale configuratie met maar liefst drie lenzen. Ook op de nieuwe renders zijn drie cameralenzen te zien, hoewel het verder nog steeds onbekend is wat die derde lens dan precies gaat doen.

Huawei P20 Plus

P20 Plus met kleine iPhone X notch

Een ander opvallend detail aan het aankomende toestel is de iPhone X-achtige notch. Toen Apple’s jubileum toestel uitkwam was er behoorlijk wat ophef over de inham, die niet echt moeders mooiste is. Andere smartphonemakers lijken de notch echter massaal over te nemen en dit jaar zullen verschillende Android toestellen de boodschap van de notch verder verspreiden. Ook de Huawei P20 Plus doet hier vrolijk aan mee, hoewel de inham er wel wat kleiner uitziet dan bij de iPhone X.

Huawei P20 Plus

Wel of geen fysieke homeknop?

Het toestel ziet er verder echter wel goed uit met mooie afgeronde hoeken en een randloos design. De beelden laten een prototype van het toestel zien zonder homeknop aan de voorkant. Er schijnt echter ook een prototye te zijn  met een fysieke homeknop en een dus wat minder randloos ontwerp. Het is nog onduidelijk welke versie Huawei zal gaan uitbrengen. Mogelijk worden beide versies uitgebracht op verschillende markten.

Huawei P20 Plus

Headphone jack en IR blaster

Wat verder nog over de P20 Plus is gelekt zijn de afmetingen van 155.3 x 74.2 x 7.7. Hier zou een display van ongeveer 6 inch bij horen, maar het zou moeilijk zijn om de precieze grootte te bepalen door de rondingen en de inham. Aan de bovenkant is de goede oude headphone jack nog te zien samen met wat lijkt op een IR blaster. Sinds 2016 zien we steeds minder vaak IR blasters op smartphones en we weten dat ook de headphone jack al bijna uitgestorven is. Beide features kunnen echter heel handig zijn en veel mensen zullen blij zijn dat Huawei ze nog niet heeft geschrapt.

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters