Betrouwbare leaker deelt details onaangekondigde Huawei P20-serie

Vorige maand doken de eerste geruchten rondom de Huawei P20 op. Oftewel, het volgende flagship van de Chinese techgigant. Wat meteen opviel, was de focus op camera’s. Huawei was een van de eersten met een dubbele camera aan de achterkant. In samenwerking met Leica wil het bedrijf de lat nog hoger leggen. De Huawei P20-serie krijgt naar verluidt drie (!) camera’s aan de achterkant.

Huawei P20, Huawei P20 en Huawei P20 Pro

De betrouwbare leaker Roland Quandt heeft nu details rondom de nieuwe lijn gedeeld. Volgens hem komt Huawei met drie modellen: de Huawei P20 Lite, de Huawei P20 en de Huawei P20 Plus. De P20 Lite wordt een echte mid-ranger. Het goedkopere model zal volgens Quandt in Midnight Black, Klein Blue en Sakura Pink beschikbaar zijn. De P20 en P20 Plus komen uit in Ceramic Black en Twilight. Dat zijn dus de kleuren-opties.

Dit nieuws spreekt een vorig gerucht tegen. Eerder deze maand leek het er sterk op dat Huawei het Lite-model zou skippen. In plaats daarvan zou de Chinese techgigant naar verluidt bovenop de P20 en P20 Plus nog een premium P20 Pro model uitbrengen. Dan moet je denken aan een prijskaartje dat in de buurt komt van de iPhone X.

Quandt geeft aan dat zijn gelekte informatie voor West-Europese landen geldt. De kans is dus nog steeds aanwezig dat Huawei in selecte markten de Huawei P20 Pro lanceert. Een ding lijkt wel steeds duidelijker te worden: de serie gaat de P20-naam dragen, niet de P11. Daar bestond nog twijfel over. Het huidige model op de markt heet immers de P10, die van vorig jaar de P9.

De fabrikant brengt vooral zijn goedkopere modellen onder talloze namen in verschillende markten uit. Het blijft gedeeltelijk dus giswerk en een kwestie van afwachten. Hopelijk horen we komende maand meer! Check ondertussen de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters