Betrouwbare leaker deelt details onaangekondigde Huawei P20-serie

Vorige maand doken de eerste geruchten rondom de Huawei P20 op. Oftewel, het volgende flagship van de Chinese techgigant. Wat meteen opviel, was de focus op camera’s. Huawei was een van de eersten met een dubbele camera aan de achterkant. In samenwerking met Leica wil het bedrijf de lat nog hoger leggen. De Huawei P20-serie krijgt naar verluidt drie (!) camera’s aan de achterkant.

Huawei P20, Huawei P20 en Huawei P20 Pro

De betrouwbare leaker Roland Quandt heeft nu details rondom de nieuwe lijn gedeeld. Volgens hem komt Huawei met drie modellen: de Huawei P20 Lite, de Huawei P20 en de Huawei P20 Plus. De P20 Lite wordt een echte mid-ranger. Het goedkopere model zal volgens Quandt in Midnight Black, Klein Blue en Sakura Pink beschikbaar zijn. De P20 en P20 Plus komen uit in Ceramic Black en Twilight. Dat zijn dus de kleuren-opties.

Dit nieuws spreekt een vorig gerucht tegen. Eerder deze maand leek het er sterk op dat Huawei het Lite-model zou skippen. In plaats daarvan zou de Chinese techgigant naar verluidt bovenop de P20 en P20 Plus nog een premium P20 Pro model uitbrengen. Dan moet je denken aan een prijskaartje dat in de buurt komt van de iPhone X.

Quandt geeft aan dat zijn gelekte informatie voor West-Europese landen geldt. De kans is dus nog steeds aanwezig dat Huawei in selecte markten de Huawei P20 Pro lanceert. Een ding lijkt wel steeds duidelijker te worden: de serie gaat de P20-naam dragen, niet de P11. Daar bestond nog twijfel over. Het huidige model op de markt heet immers de P10, die van vorig jaar de P9.

De fabrikant brengt vooral zijn goedkopere modellen onder talloze namen in verschillende markten uit. Het blijft gedeeltelijk dus giswerk en een kwestie van afwachten. Hopelijk horen we komende maand meer! Check ondertussen de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters