Teaser toont driedubbele camera en notch Huawei P20

Huawei heeft het zelf al bevestigd: op 27 maart komt hun volgende flagship uit. Althans, dan worden ze onthuld. Dan hebben we het natuurlijk over de Huawei P20, P20 Plus en P20 Lite. Drie vlaggenschepen die vooral op cameravlak op moeten gaan vallen. Huawei introduceerde twee jaar geleden een van de eerste toestellen met een dubbele camera. Het resultaat van een samenwerking met het Duitse Leica.

Huawei P20 teaser duikt op

Ondertussen doet de concurrentie daar niet meer voor onder. Hoog tijd dus om de volgende stap te zetten. En wat is de volgende stap na een dubbele camera? Exact, een driedubbele camera. Het leek eerst een slechte grap te zijn, maar alles wijst erop dat het toch echt waar is. Inclusief teasers van Huawei zelf, die in China zijn opgedoken. De eerste officiële teasers voor de Huawei P20-serie doen daar nu de ronde.

Huawei P20 Plus

Twee dingen zijn meteen duidelijk: de Huawei P20 krijgt drie camera’s, en je kunt op een notch rekenen. Na de iPhone X stappen Android fabrikanten massaal daarop over. Inclusief LG, zoals we vanochtend ontdekten. Hier lees je daar meer over. Het is maar de vraag of een driedubbele camera ook daadwerkelijk betere foto’s oplevert. Google weet immers de concurrentie te verslaan met een enkele camera. Software, en de manier waarop de sensoren worden ingezet, maken immers een groot verschil. Wordt de derde camera een monochrome sensor? Of is het een optische lens?

We gaan het op 27 maart ontdekken. Met deze teasers zijn ook meteen twee kleuren bevestigd voor de P20 Pro. Blauw en zwart dus. De kans dat het bij die kleurenopties blijft, is echter klein. Ter vergelijking: op het moment van schrijven is de Huawei P10 in tien verschillende kleuren beschikbaar. Hopelijk gaat de Chinese fabrikant echt indruk maken. De Huawei P20 Pro wordt naar verluidt duurder dan de Galaxy S9 Plus, dus de lat ligt hoog. Bovendien wil het merk binnen drie jaar de grootste fabrikant ter wereld zijn. Hier check je hoe Huawei over de toekomst denkt.

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters