Teaser toont driedubbele camera en notch Huawei P20

Huawei heeft het zelf al bevestigd: op 27 maart komt hun volgende flagship uit. Althans, dan worden ze onthuld. Dan hebben we het natuurlijk over de Huawei P20, P20 Plus en P20 Lite. Drie vlaggenschepen die vooral op cameravlak op moeten gaan vallen. Huawei introduceerde twee jaar geleden een van de eerste toestellen met een dubbele camera. Het resultaat van een samenwerking met het Duitse Leica.

Huawei P20 teaser duikt op

Ondertussen doet de concurrentie daar niet meer voor onder. Hoog tijd dus om de volgende stap te zetten. En wat is de volgende stap na een dubbele camera? Exact, een driedubbele camera. Het leek eerst een slechte grap te zijn, maar alles wijst erop dat het toch echt waar is. Inclusief teasers van Huawei zelf, die in China zijn opgedoken. De eerste officiële teasers voor de Huawei P20-serie doen daar nu de ronde.

Huawei P20 Plus

Twee dingen zijn meteen duidelijk: de Huawei P20 krijgt drie camera’s, en je kunt op een notch rekenen. Na de iPhone X stappen Android fabrikanten massaal daarop over. Inclusief LG, zoals we vanochtend ontdekten. Hier lees je daar meer over. Het is maar de vraag of een driedubbele camera ook daadwerkelijk betere foto’s oplevert. Google weet immers de concurrentie te verslaan met een enkele camera. Software, en de manier waarop de sensoren worden ingezet, maken immers een groot verschil. Wordt de derde camera een monochrome sensor? Of is het een optische lens?

We gaan het op 27 maart ontdekken. Met deze teasers zijn ook meteen twee kleuren bevestigd voor de P20 Pro. Blauw en zwart dus. De kans dat het bij die kleurenopties blijft, is echter klein. Ter vergelijking: op het moment van schrijven is de Huawei P10 in tien verschillende kleuren beschikbaar. Hopelijk gaat de Chinese fabrikant echt indruk maken. De Huawei P20 Pro wordt naar verluidt duurder dan de Galaxy S9 Plus, dus de lat ligt hoog. Bovendien wil het merk binnen drie jaar de grootste fabrikant ter wereld zijn. Hier check je hoe Huawei over de toekomst denkt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters