Huawei P20 gelekt met drie verschillende camera modules en mini-notch

Tijdens het Mobile World Congress aan het einde van de maand krijgen we een verse lading aan smartphone onthullingen. De Huawei P20 toestellen zullen helaas nog niet van de partij zijn, maar zouden in pas eind maart aan de beurt zijn. Gelukkig zijn er in de tussentijd genoeg leaks om ons te vermaken. Vandaag hebben we er een paar van een casemaker en een prototype met een mini iPhone X inham.

Huawei P20 met driedubbele camera

We zullen beginnen met de renders van de hoesjesmaker. Hier is een feature te zien die de Huawei P20 apart zal zetten van de andere smartphones: een driedubbele camera aan de achterkant. Waar we nog maar net zijn gewend aan dubbele camera’s, gaat Huawei al voor een derde lens erbij. Op de renders is inderdaad een toestel te zien met drie lenzen onder elkaar.

Huawei P20

Verder lijkt het toestel ook een dubbele LED flash te hebben en uitgerust te zijn met laser focus. Zowel aan de voor- als achterkant is geen vingerafdrukscanner te zien, het zou misschien kunnen dat deze in het display wordt verwerkt.

Huawei P20

Lite versie met dubbele camera en vingerafdrukscanner achterin

Het tweede toestel op de beelden van de casemaker zou de Huawei P20 Lite kunnen zijn. Deze heeft aan de achterkant “maar” een dubbele camera en een enkele LED flash. De dubbele camera is vertikaal geregeld en het opvallende aan het toestel is dat deze aan de achterkant wel uitgerust zou zijn met een vingerafdrukscanner. Hiervoor is een uitsnede uit de case te zien op ongeveer driekwart hoogte in het midden van het toestel. Onder de scanner pronkt uiteraard het Huawei logo.

Huawei P20 Lite

Plus model inclusief iPhone X notch

Als laatste hebben we natuurlijk ook nog de Huawei P20 Plus. Hiervan zou een prototype foto gelekt zijn, die meer verklapt over het toestel. Het Plus model zou ook komen met een dubbele camera, maar op de foto is te zien dat deze horizontaal is gepositioneerd. Naast de cameramodule is een enkele LED flash te zien.

Waar het toestel je verrast is duidelijk aan de voorkant. Je zou bijna denken dat je naar een iPhone X aan het kijken bent, maar dan vallen de Chinese tekentjes je op. Het toestel heeft namelijk een kleine inham, met daarin verschillende sensoren. Huawei is natuurlijk al aan het teasen geweest met een soort Face ID systeem en het zou goed kunnen dat we deze bij de Huawei P20 Plus terug zullen zien.

Huawei P20 Plus

Via: PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters