Huawei P9 met 4GB ram zichtbaar in benchmarks

Woensdag 6 april zal Huawei zijn Huawei P9 smartphones aankondigen in Londen. In afwachting van de release, is er wat meer over de Premium variant van het toestel aan het licht gekomen.

Huawei P9 Premium

Huawei P9 Premium specficaties
Benchmarks P9 Premium

Nog niet zo lang geleden kwam aan het licht dat Huawei vier verschillende modellen van de Huawei P9 op de markt gaat brengen. Een van deze modellen zou de P9 Premium zijn. Dit toestel gaat voorzien zijn van de beste specificaties van de vier. Aangezien we in het verleden al benchmarks hebben gezien van een toestel met 3GB werkgeheugen, denken we dat de Benchmarks die we nu hebben gezien van de Huawei P9 Premium zijn.

Afgeleid uit de benchmarks kunnen we zien dat de Huawei P9 voorzien zal zijn van een Hisilicon Kirin 955 octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen, 64GB intern geheugen dat waarschijnlijk uitbreidbaar is en een Mali-T880 gpu. Net zoals de normale Huawei P9, heeft de P9 Premium een full-HD scherm. Over de grootte van het scherm is tot nu toe nog niets bekend. De smartphone krijgt een 8-megapixelselfiecamera en een 13-megapixelachtercamera. Verwacht wordt dat de P9 Premium net zoals de P9 voorzien zal zijn van een usb-c poort aan de onderkant van het toestel. Het ontwerp zal waarschijnlijk eveneens gelijk zijn aan dat van de P9.

 

Huawei-P9Huawei P9

Als normale variant heb je de Huawei P9. Het toestel zal net zoals de P9 Premium een een aluminium ontwerp hebben met een vingerafdrukscanner en dubbele camera aan de achterkant. Ook beschikt hij over een 5,2-inch full-HD scherm, 5-megapixelselfiecamera, dubbele 12-megapixelachtercamera, 32GB intern geheugen (waarschijnlijk uitbreidbaar), 3GB werkgeheugen en een 3000mAh batterij.

Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

Net zoals van de P8 zal er waarschijnlijk een Lite versie van de P9 komen. Dit toestel gaat een lichtjes verschillend ontwerp hebben van dat van de P9. Een vingerafdrukscanner is wel nog vindbaar op de smartphone. Zoals de strategie was bij de P8 Lite, zal de P9 Lite net wat lagere specifcicaties hebben dan de andere P9 smartphones. Het scherm zal een full-HD resolutie hebben en eveneens zal het toestel 16GB, uitbreidbaar, intern geheugen hebben, 3GB werkgeheugen en een iets minder krachtige processor dan de Kirin 950 die we in de P9 kunnen vinden. Achteraan zal waarschijnlijk een 13-megapixelcamera staan, al is daar nog geen duidelijkheid over.

Huawei P9 Max

Dit wordt de grootste en waarschijnlijk ook duurste smartphone in de P9 serie. Het toestel gaat voorzien zijn van een 6,2-inch quad-HD scherm, Kirin 955 octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen en eenzelfde dubbele 12-megapixelachtercamera als die van de Huawei P9 en P9 Premium. Ook zit er een 3000mAh grote accu en 64GB, waarschijnlijk uitbreidbaar, intern geheugen in de smartphone.

Prijs en beschikbaarheid

Eerder in dit artikel hebben we al vermeld dat de smartphones op woensdag 6 april aangekondigd zullen worden in Londen. Over de prijzen staat nog niets vast, maar volgens geruchten zal de Huawei P9 Lite €270 kosten, de Huawei P9 Max €630 en de normale Huawei P9 €450. De prijs van de Huawei P9 Premium zal liggen tussen die van de P9 Max en de P9.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters