‘Huawei P9 krijgt 6 GB werkgeheugen’

De Huawei P9, die hoogstwaarschijnlijk morgen aangekondigd wordt op CES, bezit volgens geruchten 6 GB werkgeheugen. Vandaag de dag is 4 GB werkgeheugen het meeste wat er in een smartphone te vinden is.

Ben jij een echte multitasker en zit het werkgeheugen van je smartphone altijd vol met de zwaarste apps? Dan is de Huawei P9 misschien wat voor jou. Volgens Gizchina krijgt de nieuwe P-smartphone van Huawei namelijk 6 GB aan werkgeheugen. Als de geruchten waar zijn, is dit het meeste werkgeheugen in een smartphone tot nu toe.

Werkgeheugen vandaag de dag

419dbd80gw1ezl4vt5pi8j21040rsn2gSmartphones als de Samsung Galaxy S6 Edge + en de LG V10 hebben 4 GB werkgeheugen. Dit wordt nu al gezien als veel. Huawei zal met zijn P9 waarschijnlijk alleen willen pronken vanwege het werkgeheugen, maar een feit is dat apps ook steeds meer werkgeheugen in beslag nemen. Met zoveel opslag is de smartphone in ieder geval klaar voor de toekomst.

Huawei P9 specificaties

De Huawei P9 krijgt volgens de bron een 5,2 inch full HD-scherm met een resolutie van 1920×1080 pixels. Dit is verrassend aangezien andere grote smartphonefabrikanten al overgestapt zijn op QHD-schermen. Verder bevat de P9 een Kirin 950-processor en een vingerprintsensor aan de achterkant.

Dual-camera technologie

Wat naast het werkgeheugen nog meer opvalt, is dat er een dubbele camera aan de achterkant zit. Zo’n camera zat onder andere ook in de HTC One M8, maar dit bleek over het algemeen niet zo veel toegevoegde waarde te hebben. Wat Huawei van plan is met deze cameratechnologie zal het bedrijf met de presentatie bekend maken.

CES

De Huawei P9 wordt op de Consumer Electronic Show, oftewel CES, bekend gemaakt. Deze vindt plaats in Las Vegas. De elektronicabeurs is vandaag begonnen en er zijn de hele week presentaties van grote smartphonefabrikanten. De show van Huawei staat gepland voor morgenochtend om tien uur.

Ondanks dat de presentatie morgen is, start de verkoop pas in maart. Hoeveel de Huawei P9 gaat kosten is nog niet bekend.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters