Huawei P9 krijgt high-end Leica camera

Huawei heeft vandaag bevestigd dat het Duitse Leica verantwoordelijk is voor de camera van de Huawei P9, het vlaggenschip dat op 6 april aangekondigd zal gaan worden.

Huawei P9

Huawei kondigde afgelopen februari aan dat het bedrijf ging samenwerken met het Duitse Leica, bekend van de geprezen camera’s. Gelijk werd er al gespeculeerd dat die samenwerking iets te maken moest hebben met Huawei’s aankomende vlaggenschip, de Huawei P9. De smartphone van Huawei was de afgelopen weken al op verschillende gelekte foto’s te zien, en de timing van de samenwerking was wel heel toevallig.

Leica

Vandaag heeft Huawei officieel bevestigd dat het klopt dat Leica het Chinese bedrijf heeft geholpen met de camera’s van de Huawei P9. We weten dankzij de gelekte informatie al dat de P9 twee camera’s aan de achterkant krijgt, en dat Huawei zich met de revolutionaire camera’s van de Huawei P9 wil onderscheiden van de concurrentie. Leica staat bekend om haar hoogstaande camera’s en Duitse kwaliteit, en een combinatie van de expertises van beide bedrijven kan dan ook tot een interessant resultaat leiden.

Huawei P9 met 4GB ram
De Huawei P9

De vice-voorzitter van Huawei, Guo Ping, bevestigde de samenwerking in een officiĆ«le verklaring: “We gaan zeer binnenkort de P9 aankondigden, het product waaraan we samen met Leica gewerkt hebben.” Tot hoe ver die betrokkenheid van Leica ging is niet bekend, maar de kans is groot dat het Duitse bedrijf de cameratechnologie levert.

33 procent groei

De aankondiging kwam tegelijkertijd met de bekendmaking van Huawei’s jaarlijkse financiĆ«le cijfers: de netto winst van het Chinese bedrijf groeide met 33 procent ten opzichte van 2014, waar mee de totale netto winst neer komt op een bedrag van naar liefst $5.7 miljard. Huawei verkocht vorig jaar 108 miljoen telefoons, en bracht haar eerste grote smartphone in Amerika uit, de Nexus 6P.

2016

Het wordt interessant om te zien of Huawei die groei door kan zetten in dit jaar. Het bedrijf is druk bezig met haar markt vergroten in het buitenland en ook in China probeert Huawei haar positie te verstevigen. De Huawei P9 wordt waarschijnlijk aangekondigd tijdens een evenement dat op 6 april zal plaats vinden. Uit gelekte informatie bleek dat er ook een Lite en Max variant van de Huawei P9 aangekondigd zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters